NULL

Karjeros diena Šeduvos gimnazijoje: naudingos paskaitos sudomino visus

Šeduvos gimnazijoje dirbanti karjeros specialistė Justina Pranienė suorganizavo karjeros dieną, skirtą vyresniųjų klasių mokiniams.

Gimnazistams susirinkus aktų salėje mokyklos direktorė Edita Varneckienė įvardijo šios dienos svarbą, nuramindama mokinius, kad gyvenimo ir karjeros kelias gali būti įvairus, svarbu laiku priimti tinkamus sprendimus.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Jūratė Petraitienė peržvelgė švietimo naujienas, išryškino, ką svarbu žinoti kiekvienam besimokančiam.

Po to mokiniai dalyvavo susitikimuose, bendravo su įvairių specialybių atstovais. Užimtumo tarnybos Šiaulių klientų aptarnavimo departamento Radviliškio skyriaus vedėja Eglė Ivanauskytė pasakojo apie Užimtumo tarnybą, jos teikiamas paslaugos ir galimybes bei nurodė, kur reikia ieškoti naudingos informacijos.

Baisogalos atvirojo jaunimo centro „Jaunimo erdvė“ darbuotoja Roberta Gilytė kalbėjo apie savanorystę, jos teikiamą naudą, pabrėžė, kad tai gali būti puiki karjeros pradžia.

Iš Panevėžio atvykusios „Sodros“ atstovės Rita Krikštaponienė ir Raimonda Balinskienė pasakojo apie valstybinį socialinį draudimą, kaip jis veikia. O Šiaulių teritorinės ligonių kasos gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Inga Kvedarienė išskyrė, ką turėtų žinoti būsimas studentas apie privalomąjį sveikatos draudimą.

Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė Inga Jankauskienė kalbėjo apie stresą, kaip pasiruošti egzaminų sesijai, kaip patys mokiniai gali sau padėti bei kaip sustiprinti pasitikėjimą savimi.

Karjeros dieną mokiniai turėjo galimybę susipažinti su dešimt profesijų, kurias pristatė savo srities profesionalai.

Pranešimą „Kokio darbuotojo reikia šiandieninei darbo rinkai“ pristatė „CV-Online LT“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė. Ji perteikė susistemintas darbo rinkos tendencijas ir nurodė ateities gaires.

Inžinierių svarbą akcentavo „Elinta Robotics“ direktorius Aurelijus Beleckis, skaitydamas pranešimą „Inovacijų kūrimas Lietuvoje: ateitis priklauso inžinieriams“.

Apie studijas, jų įvairovę užsienyje ir apie karjerą Lietuvos lazerių pramonėje kalbėjo „Light Conversion“ mechanikos inžinierių vadovas Danielius Samsonas.

Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjo padėjėja Kristina Račkauskienė kalbėjo apie teisininko profesiją, kokios galimybės atsiveria baigus studijas, koks ilgas, sudėtingas, bet įdomus kelias laukia norinčiųjų tapti teisėjais.

Į klausimą, ar agronomas yra gydytojas, ar artojas, atsakė „ADAMA Northern Europe“ produktų plėtros vadovas Baltijos šalims dr. Remigijus Peleckis. Jis perteikė visai kitokį, nei esame įpratę, agronomo portretą.

Apie politikus, jų vaidmenį bei aktoriaus profesiją, išskirdama ir Kovo 11-osios įvykius, kalbėjo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, aktorė, politinė Nijolė Oželytė–Vaitiekūnienė.

Apie pardavimų vadybininko darbo specifiką, reikalingas savybes kalbėjo „Hitech“ produkto vadovas Linas Andrijauskas.

Smuklės „Žarija“ komercijos direktorė Nijolė Beklešovė mokinimas pristatė pranešimą „Nuosavas verslas regione. Iššūkiai ir realybė“. Buvo įdomu išgirsti, nuo ko reikia pradėti kuriant savo verslą, kiek kantrybės ir darbo reikia įdėti, kad vizija taptų realybe.

„Travelturas“ vadovė Edita Pocevičė pasakojo, ar reikalingi šiandienai kelionių organizatoriai, kokiomis savybėmis turi pasižymėti šioje srityje dirbantys asmenys, kokį išsilavinimą reikia įgyti.

Konditeris Edvardas Šimkevičius, kuriantis skaniausius desertus, kalbėjo apie savo pasirinkimą, studijas, darbo patirtį virtuvėje ir šeimos verslą.

Apie kunigystės pašaukimą, savo pasirinkimą ir gyvenimo istoriją pasakojo kunigas Gintaras Antanas Jonikas.

Paskutinį ir labai išsamų pranešimą „Tėvynės labui“ apie policininko profesiją pristatė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Ilona Sernovienė ir Jūratė Beržinskienė.

Po to mokiniai galėjo pasimatuoti greitojo reagavimo būrio pareigūno aprangą, kurią patys policininkai vadina „vėžliuku“ ir kurią turi apsirengti per 6 sekundes.

Lauke, prie gimnazijos pastato, mokiniai galėjo apžiūrėti policijos keturratį bei mikroautobusą, kurį pareigūnai vadina savo mobilia darbo vieta.

Po visų pristatymų, refleksijos metu, mokiniai pasidžiaugė renginiu. Jie norėtų, kad tokių dienų būtų daugiau. Pranešimus klausę mokytojai taip pat pastebėjo, kad buvo daug naudingų, gilių bei profesionalių paskaitų, sudominusių ir juos.

Tikimasi, kad karjeros dienos bus neatsiejama mokymosi proceso dalis ir taps gimnazijos tradicija. Mokykla stengiasi suteikti visus įmanomus įrankius, kad mokiniams būtų lengviau apsispręsti renkantis studijas bei savo karjeros kelią.

Šeduvos gimnazijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE