NULL

Kaip išsirinkti BMW dalis neturint techninių žinių ir kokias dažniausiai perkamas naudotas dalis?

BMW yra puikus automobilis, vienas iš geriausios reputacijos ir patikimiausių pasaulyje. Tačiau tai neapsaugo automobilio elementų nuo nusidėvėjimo. Supraskime, kuo skiriasi skirtingų originalumo lygių atsarginės dalys ir kaip jas pasirinkti.

Kokios yra BMW dalys?

Galima išskirti 3 tipų atsargines dalis. Atsižvelgiant į šio prekės ženklo populiarumą, BMW dalių rinkoje yra daug kiekvienoje kategorijoje:

  • originalus;
  • panašūs į originalą (analogai);
  • padirbti.

Originalios atsarginės dalys – tai dalys, tiekiamos į surinkimo liniją. Surinkimo linijos atsarginės dalies kokybė bus kuo aukštesnė, nepriklausomai nuo to, ar dalys pažymėtos Bavarijos variklių gamintojo prekės ženklu, ar ne.

Analogai yra panašūs į originalias automobilio sudedamąsias dalis. Jie nėra gaminami prie surinkimo linijos, ne visada yra tiksli originalo kopija, nors dažnai būna pagaminti priimtinos kokybės.

Klastotė yra klastotė. Nėra nieko prastesnės kokybės. Be to, tai paprasčiausia pirkėjo apgaulė, nes pardavėjas ir gamintojas nurodo, kad dalis yra originali.

Naudotos BMW dalys – tai originalios atsarginės dalys, išimtos iš senų automobilių, kitaip tariant, „naudotos“, bet vis dar veikiančios ir patikimos. Šį variantą dažniausiai renkasi automobilių entuziastai, nes už mažesnę kainą galima gauti gerą detalę.

Kokios naudotos BMW dalys perkamos dažniausiai?

Pirmąją vietą “reitinge” užėmė stabdžių trinkelės. Jų populiarumas akivaizdus visiems, nes tai yra neatsiejama stabdžių sistemos dalis, turinti tiesioginės įtakos vairuotojo ir keleivių saugumui.

Oro ir alyvos filtrai yra dar du labai paklausūs elementai. Pirmoji apsaugo variklį nuo purvo ir kitų priemaišų patekimo į degimo kamerą (be jos variklis tiesiog užsikimštų ir greitai sugestų), o antroji lyginama su žmogaus kepenimis. Alyvos filtrą įprasta keisti kartu su alyva, kad jis išvalytų per jį pumpuojamą tepalą nuo abrazyvinių dalelių, anglies nuosėdų, metalo drožlių ir kitų varikliui kenksmingų medžiagų.

Diržai yra nuolat labai paklausūs. Vidutinė šio „eksploatacinio elemento“, atsakingo už alkūninio ir skirstomojo velenų sinchronizavimą, eksploatavimo trukmė svyruoja nuo 50 000 iki 100 000 km (priklausomai nuo modelio) arba nuo 5 iki 10 metų.

Amortizatoriai yra TOP-5 pabaigoje. Tai yra tas pakabos elementas, kuris iš tikrųjų prisiima visas mūsų kelių problemas, todėl verta tikrinti kas 20 tūkst. km. Priešingu atveju teks pajusti, kad pablogėja automobilio valdomumas, ilgėja stabdymo kelias ir didėja smūgių apkrova net ir ant iš pažiūros nekenksmingų nelygumų.

Dar vienas dažnas prašymas yra dėl BMW kėbulo dalių – klientai dažnai ieško durų, variklio dangčio, priekinio ar galinio bamperio arba išorinių veidrodėlių.

Vairuotojų klausimų sąraše bus ne mažiau svarbios šios kategorijos:

– vairo mechanizmas – vairo traukės, krumpliaračiai, dviašiai, kreipiančiosios, antgaliai, pasukamoji svirtis;

– sankaba – diskas, krepšelis, pagrindinis cilindras, atleidimo guolis, trosas ir žarna:

– techninės priežiūros priemonės – degalų, salono, oro, tepalų filtrai, transmisijos ir variklio alyvos, langų plovikliai, antifrizas.

Internetinė parduotuvė „Webautoparts“ siūlo tik kokybiškas naudotas BMW dalis iš geriausių Europos metalo laužo supirktuvių. Garantuojamas atsarginių dalių funkcionalumas ir greitas jų pristatymas. Visą BMW dalių katalogą galite peržiūrėti adresu https://webautoparts.lt/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE