Kaip išsirinkti baidarę plaukimui?

Nė vienas sportas neleidžia taip susilieti su gamta, kaip baidarių sportas. Vaizdas, kaip baidarė slysta vandenimis, kai jos šonas sklinda pro mirgančius šviesos spindulius, yra toks nepamirštamas. Jei ši scenarijus atrodo kaip kažkas, kas jums patiktų, tada jūsų laukia nemažas malonumas. Nėra kito pomėgio, kuris būtų toks jaudinantis ir keistai meditatyvus kaip plaukimas baidarėmis. Šiame vadove pateikiama viskas, ką reikia žinoti apie plaukimą baidarėmis, kad ir jūs galėtumėte prisijungti prie šio nuostabaus laiko praleidimo būdo. Čia rasite baidarių maršrutus, išsirinkite vieną iš jų ir išbandykite.

Kodėl turėtumėte plaukti baidarėmis?

Jei to dar nepadarėte, yra daugybė priežasčių pradėti plaukioti baidarėmis! Nors galite užsiimti keliolika su vandeniu susijusių sporto šakų ir veiklų, plaukimas baidarėmis yra tikrai paprastas, raminantis ir puikus būdas mėgautis vandeniu ir mankštintis. Plaukimas baidarėmis yra gana paprastas: nesvarbu, ar esate patyręs sportininkas, ar žmogus, kuris tik nori išbandyti ką nors naujo ir išlikti aktyvus, baidarės yra puiki veikla. Norint pradėti, nereikia daug, o mokymosi kreivė yra gana paprasta – tiesiog šokite į baidarę ir pradėkite irkluoti. Beveik kiekvienas gali tai padaryti! Plaukimas baidarėmis yra įdomus ir netradicinis būdas mankštintis: kai galvojame apie kardio pratimus ar išlikimą fiziškai aktyviems, pirmieji pratimai, kurie ateina į galvą, yra bendri užsiėmimai, tokie kaip bėgimas, žygiai pėsčiomis, važiavimas dviračiu. Tačiau kartais reikia sulaužyti normą ir padaryti ką nors išėjus komforto zonos. Plaukimas baidarėmis yra puikus būdas mėgautis gamta ir vis tiek puikiai pasportuoti! Priklausomai nuo jūsų kūno tipo, plaukdami baidarėmis galite sudeginti beveik 1000 kalorijų!

Ar reikia iškart pirkti baidarę, ar galima nuomotis?

Nepamirškite, kad prieš išplaukiant į vandenį, jums reikės valties. Tačiau ne bet kokia valtis tinka, jums reikalinga baidarė. Puiki vieta pradėti būtų pasiskolinti baidarę iš draugo ar bet kurio kito, ką žinote, turinčio baidarę. Taip pat galite išsinuomoti baidarę bei visą ekspedicijai reikalingą įrangą. Tai pigiausias būdas panardinti kojų pirštus į vandenį, pajusti tai prieš išleidžiant didelius pinigus brangiai įrangai. Kita galimybė būtų užsiregistruoti į ekskursiją prie vietinio ežero. Baidarę, įrangą ir visus būtiniausius daiktus gausite vienoje patogioje vietoje. Paskutinis variantas būtų užsiregistruoti į baidarių treniruotę. Iš esmės tai būtų kaip ekskursija, išskyrus tai, kad gausite išsamesnių nurodymų. Taip pat galite tiesiog eiti į priekį ir nusipirkti baidarę iš pat pradžių. Jei tai kažkas, kas jums patinka ir užsiimate tuo ilgą laiką, tada tikrai turėtumėte įsigyti baidarę. Tikėkite ar ne, yra įvairių baidarių tipų, priklausomai nuo jūsų pasirinkto plaukimo tipo. Tačiau prieš pradedant svarbu nustatyti, kokio tipo baidarės jums reikės.

Kokie yra pagrindiniai baidarių tipai?

Pagalvokite apie tai kaip apie važiavimą dviračiu – jei planuojate laikytis kelių, norėsite plento dviračio. Jei norite keliauti dviračiu, jums reikės kalnų dviračio. Arba jei norite laikytis takų ir važinėti į darbą ir atgal, tada hibridas yra geriausias pasirinkimas. Baidarės šia prasme yra panašios. Štai pagrindiniai baidarių tipai, kuriuos turite žinoti:

  • Baidarės, kai sėdama ant jų viršaus: tai yra standartinės pramoginės baidarės, jose nėra uždaros sėdynės, kad būtų lengva įlipti ir išlipti, jos paprastai yra platesnės ir suteikia daugiau stabilumo. Puikiai tinka pradedantiesiems.
  • Pripučiamos baidarės: tai labai panašios į sėdimas baidares, tačiau jas daug lengviau transportuoti, nes keliaujant galite ją pripūsti ir išleisti. Jei skeptiškai vertinate plaukimą baidarėmis, bet norite tai išbandyti, pripučiama baidarė yra geras atspirties taškas.
  • Pramoginės baidarės: didesnė sėdimoji zona ir puikiai tinka pramogoms. Taip pat geras pasirinkimas pradedantiesiems ar visiems, norintiems tiesiog mėgautis vandeniu.
  • Turistinės baidarės: jos ilgesnės, daug siauresnės ir turi nedidelę sėdimąją zoną. Puikiai tinka ilgesnėms kelionėms ir paprasta naudoti.

Išsirinkite baidarę, kuri jums patinka ir išbandykite vandens malonumus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE