Kaip dizaino paslaugos palengvina vonios kambario įrengimą?

Vonios kambario dizainas – svarbi užduotis, reikalaujanti ne ką mažiau dėmesio (o kartais net ir daugiau) nei kitų namo erdvių įrengimas. Pavyzdžiui, jeigu norite nedidelėje erdvėje įsirengti namų SPA, šios užduoties be specialisto pagalbos greičiausiai įvykdyti nepavyks.

Dizaino paslaugos, kurių tikslas pasiūlyti ne tik estetiškus, bet ir praktiškus sprendimus, toli gražu nėra nei pinigų švaistymas, nei madų vaikymasis. Priešingai, tokia paslauga padės išvengti ne tik papildomų išlaidų, bet ir vėliau į galvos skausmą pavirstančių vonios kambario įrengimo klaidų.

Kodėl vonios kambario įrengimas kelia tiek daug klausimų?

Jei vonios plytelės, santechnika ir kiti sprendimai, susiję su šios patalpos interjeru, jau praeityje – tikriausiai neprieštarausite teiginiui, jog pats vonios kambario dizainas kelia bene daugiausiai klausimų. Pagrindinė to priežastis – užduotis nedidelę patalpą įrengti taip, jog ši būtų ne tik praktiška, bet ir estetiška.

Vonios plytelių dizainas, dėl kurio dažnam tenka pasukti galvą – tik „vyšnaitė ant torto“. Reikia pasirinkti ne tik gražias, bet ir drėgmei, aukštesnei temperatūrai atsparias, daug priežiūros nereikalaujančias (o kalbant apie grindis – ir neslidžias) plyteles ir kitas apdailos medžiagas.

Žinoma, vonios interjero dizainas – tai ne tik vonios plytelės, bet ir baldai, santechnika, apšvietimas bei kitos interjero detalės. Dauguma jų – ilgalaikė investicija, kuri, tikimasi, savo praktinę bei estetinę funkciją atliks ilgus metus. Tad joks sprendimas, susijęs su šios erdvės įrengimu, negali būti priimamas žiūrint pro pirštus.

Kada ir kodėl reikalingos dizaino paslaugos?

Jei vietoje aiškios vizijos, kaip turėtų atrodyti jūsų naujas ar po remonto atnaujintas vonios kambarys, galvoje tik daugybė klausimų ar net šeimos narių priekaištų dėl jūsų idėjų, dažnu atveju pats racionaliausias sprendimas bus interjero dizaino paslaugos. 

Interjero dizaino profesionalai, „išgryninę“ jūsų norus ir radę geriausią kompromisą su kitų namiškių pageidavimais, pasiūlys net kelis galimus kambario įrengimo variantus. Profesionalios vonios dizaino paslaugos itin praverčia tais atvejais, kai reikia įrengti probleminę (per mažą ar per didelę) patalpą.

Ne paslaptis, jog dalis žmonių mano, kad profesionalus interjero dizainas – tik pinigų švaistymas. Vadovaujantis tokiu požiūriu, rizikuojama savu kailiu pajusti, ką reiškia liaudies posakis „skūpus moka du kartus“. Neteisingi sprendimai anksčiau ar vėliau „išlenda“, pasireikšdami akivaizdžiais kokybės defektais ir sukeldami daugybę nepatogumų. 

Profesionalios interjero dizaino paslaugos, kurios kai kuriais atvejais nekainuoja nieko (pavyzdžiui, „Apdailos namai“ klientams, užsisakantiems plyteles, siūlo nemokamą vonios kambario vizualizaciją) – paprasčiausias būdas džiaugtis ne tik estetišku, stilingu, bet ir funkcionaliu vonios kambariu.

Vonios kambario dizainas sujungia estetiką ir funkcionalumą

Profesionalios dizaino paslaugos – tai ne vonios kambarys, nukopijuotas iš interjero žurnalo viršelio. Tai estetikos ir funkcionalumo derinys, geriausiai išpildantis jūsų ir jūsų šeimos narių poreikius. Pasirinkus tinkamus baldus ir apgalvotai juos išdėliojus, visi daiktai turės savo vietą ir bus po ranka, o patalpa neatrodys perkrauta.

Priimant tam tikrus vonios įrengimo sprendimus, nederėtų aklai vadovautis šiuolaikinėmis interjero tendencijomis ar pulti pirkti pirmas, ekspozicijoje akį patraukusias plyteles. Reikia vieną ar kitą daiktą įsivaizduoti būsimame vonios kambaryje, įvertinti jo priežiūros ypatumus ir kitus praktinius niuansus. Tik tada galima tikėtis džiaugtis svajonių vonios kambariu, kuriame harmoningai dera estetika bei funkcionalumas.

Svajonių vonios kambario link: nuo ko pradėti?

Nesvarbu, ar priimsite sprendimą, jog reikalingos profesionalios dizaino paslaugos, ar pasitikėsite savo jėgomis ir vonios kambario interjerą įrengsite patys, be namų darbų apsieita nebus. Žingsnių iki svajonių vonios kambario nemažai. Trumpai apžvelgsime pagrindinius jų.

  • Interjero dizainas turėtų būti pradėtas nuo tikslaus patalpos išmatavimo. Ne kiekvienam pasisekė turėti didelį vonios kambarį, tad dažnai svarbu kiekvienas patalpos centimetras. 
  • Sukonkretinkite savo poreikius, atsakydami į klausimus, kokią funkciją vonios kambarys atlieka Jūsų namuose (vieta nusimaudyti, SPA zona ir kita), kokios rūšies santechnika reikalinga komforto užtikrinimui (pakabinamas ar pastatomas tualetas, vonia ir/arba dušas, bidė, pisuaras ar kita) ir pan. Žinoma, galvodami apie tai, ko norite, prisiminkite, kokio dydžio yra vonios patalpa.
  • Pasirinkite santechniką ir apgalvokite jos išdėstymą vonios kambaryje. 
  • Pasirinkite vonios baldus ir numatykite jų išdėstymą.
  • Pasirinkite vonios plyteles ar kitas norimas bei šioje patalpoje naudoti tinkamas apdailos medžiagas. 
  • Pasirinkite tinkamiausią vonios apšvietimo sprendimą.

Pritrūko idėjų? Jų apstu internete (pavyzdžiui, plyteles siūlančių elektroninių parduotuvių tinklaraščiuose), interjero žurnaluose, vonios kambario apdailos medžiagomis ar baldais/įranga prekiaujančių parduotuvių ekspozicijose. Na, o pasirinkus tiesiausią kelią svajonių vonios link, gausybę idėjų pažers ir profesionalus interjero dizaineris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE