Rimanto Benaičio nuotr.

Jau šeštąjį kartą šeduviai šoko su visa Lietuva

Šeduvos kultūros ir amatų centras ir šiemet prisijungė prie Lietuvos nacionalinio kultūros centro inicijuojamos akcijos ir jau šeštąjį kartą organizavo renginį „Visa Lietuva šoka“.

Akcijos „Visa Lietuva šoka“ metu šokti aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir Mažosios Lietuvos šokius jau tapo tradicija. Prie jau siūlytų šokių repertuaro kasmet pridedamas naujas smagus regiono šokis. Šiemet į šokių repertuarą buvo įtrauktas valsas.

Rugsėjo 16 dieną Šeduvos bernai, Šeduvos kultūros ir amatų centro meno mėgėjų kolektyvai, Šeduvos gimnazijos šokėjai buvo pasiryžę kiekvieną pamokyti įvairių nesudėtingų tradicinių šokių ir smagiai pašokdinti. Jų dėka bei trykštančia energija, šoko tiek maži, tiek dideli. O kuo daugiau šokėjų – tuo nuotaikingiau.

Prie šios idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų, šokių klubų, pavienių asmenų beveik visose Lietuvos savivaldybėse.

Lietuvišką šokį populiarinantis projektas suteikė daug smagių emocijų, judėjimo džiaugsmo, kartu suteikė progą pabendrauti, pasimokyti tradicinių šokių, giliau pažinti tautos kultūrą ir tradicijas.

Šeduvos kultūros ir amatų centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE