Į Baisogalos kultūros centrą kviečia paroda „Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas“

Sausio 6 dieną Baisogalos kultūros centre atidaryta respublikinio dailės mokytojų ir menininkų seminaro-plenero „Kurkime kartu 2021“ paroda „Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas“. Ši paroda, gimusi iš projekto, labai svarbi išsaugant Radviliškio – geležinkelio miesto identitetą, tapatybę ir savastį.

2021 metų birželio 21–23 dienomis Radviliškio miesto kultūros centras, bendradarbiaudamas su dešimtmetį plenerus Radviliškyje organizuojančia dailininkų bendruomene ir Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriumi, sukvietė kūrėjus prisijungti prie inicijuoto projekto ir įgyvendinti idėją – tapyti tema „Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas“.

Savitas krašto istorijos pateikimas, vadovaujantis šiuolaikiniais metodais ir technologijomis, yra puiki susipažinimo su miestu priemonė miesto svečiams ir gyventojams. Ši paroda – tai istorijos faktų bei kultūros paveldo atkūrimas ir išsaugojimas.

Baisogalos kultūros centre eksponuojamą parodą atidarė ir savo darbus pristatė kelios plenero dalyvės: Inga Ginkevičiūtė, Audronė Kudžmaitė, Rasa Brazdžionienė. Darbų autorės pasidalijo vykusio plenero kūrybiniu procesu, jausmais ir mintimis.

Parodą galima apžiūrėti iki sausio 31 dienos

Baisogalos kultūros centro informacija ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE