NULL

Grinkiškio gimnazistai pristatė pranešimus respublikinėje konferencijoje

Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje kovo mėnesį vyko nuotolinė respublikinė 8–12 klasių mokinių tiriamoji-praktinė gamtos mokslų konferencija „Stebiu. Kuriu. Analizuoju.“, kurioje dalyvavo ir Radviliškio rajono Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos atstovai.

Į virtualų renginį mokiniai ir mokytojai atvyko net iš 32 Lietuvos mokyklų. Konferencijoje 98 mokiniai keturiose sekcijose pristatė net 66 pranešimus.

Renginio pradžioje dalyvius sveikino ir naujų idėjų linkėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktoriaus pareigas, Daiva Mackevičienė. Įdomus ir įkvepiantis tolimesniam darbų analizavimui buvo Dalios Vizbarienės, Panevėžio švietimo centro padalinio RoboLabas metodininkės, plenarinis pranešimas „Priimk iššūkį: bendrauk – eksperimentuok – kurk!“.

Po įžanginės dalies mokyklų jaunieji tyrėjai dirbo sekcijose ir pristatė įvairių temų biologijos, chemijos ir fizikos projektinius darbus.

Susirinkusiems į konferenciją mokiniams rūpėjo jaunimo sveikata, vitaminų paieška, periferinis regėjimas, nitratų kiekio daržovėse mažinimas, pieno ūkis, atliekų rūšiavimas, pavojingos medžiagos, invaziniai augalai ir kitos sritys, nes mokiniai, atlikdami įvairius tyrimus, siekė spręsti ekologines, sveikatos ir kitas problemas.

Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos atstovai konferencijoje taip pat dalijosi projektinės veiklos rezultatais ir džiaugėsi įgyta nauja patirtimi ateities darbų tęstinumui.

Tiriamuosius-projektinius darbus rengė ir pranešimus įvairiomis temomis skaitė Grinkiškio J. Poderio gimnazijos aštuntokė Austėja Kavaliauskaitė („Sveikata ir jaunimas“), devintokė Miglė Šlivinskaitė („Karvukės“) ir dešimtokės Aušra Palubinskaitė bei Gustė Rudžianskaitė („Pelėsis“), mokines konsultavo gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Silva Morkūnienė.

Grinkiškio gimnazijos mokinių atlikti tiriamieji darbai sudomino jaunuolius iš įvairių šalies mokymo įstaigų, bet ir mes kartu su mokiniais įgijome naujų žinių, todėl nuoširdžiai dėkojame konferencijos organizatoriams už suteiktą galimybę bendrauti ir bendradarbiauti stebint, kuriant ir analizuojant mus supančią aplinką.

Silva Morkūnienė, Grinkiškio gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE