NULL

Grinkiškio gimnazijos mokinių pranešimai sulaukė pripažinimo respublikinėje konferencijoje

Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijoje vykusioje respublikinėje konferencijoje „Vaiko sveika gyvensena šiandien – galimybės ir perspektyvos“ Pozityvumo ir Informatyvumo nominacijomis įvertinti Radviliškio rajono Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos mokinių rengti projektai.

Į virtualų renginį mokiniai ir mokytojai buvo atvykę iš įvairių Lietuvos švietimo įstaigų: Šiaulių rajono Kužių, Klaipėdos Litorinos, Plungės rajono Liepijų mokyklų; Šiaulių rajono Gruzdžių vaikų socializacijos centro; Vilniaus Emilijos Pliaterytės ir Maironio, Kauno Juozo Urbšio ir Kauno technologijos universiteto Vaižganto, Šiaulių „Juventos“, Gegužių, Medelyno, Salduvės, Klaipėdos „Vyturio“, Liudviko Stulpino, „Verdenės“, Simono Dacho, Vitės, Prano Mašioto ir Pakruojo Žemynos progimnazijų; Klaipėdos rajono Ketvergių, Prienų Revuonos ir Kretingalės pagrindinių mokyklų; Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Klaipėdos „Aitvaro“, „Aukuro“, Sendvario, Vytauto Didžiojo, Baltijos, Šilalės Simono Gaudėšiaus, Tauragės „Šaltinio“ ir Radviliškio r. Grinkiškio Jono Poderio gimnazijų.

Renginyje dalyvius sveikino ir naujų idėjų linkėjo Klaipėdos miesto vicemeras Arvydas Cesiulis bei kiti svečiai.

Įdomus ir įkvepiantis tolimesniam darbų analizavimui buvo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto direktorės, prof. dr. Nataljos Istominos konferencijos atidarymo įžanginis pranešimas „Pirmosios pagalbos ugdymo mokyklose reikšmė“.

Konferencijos metu trijose sekcijose mokiniai pristatė pranešimus ir kiekvienoje sekcijoje juos vertino penki komisijos nariai, skirdami nominacijas ar padėkas už dalyvavimą.

Grinkiškio gimnazijos ir kitų mokyklų mokinių pranešimus trečioje sekcijoje vertino Raimonda Mickienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, konferencijos pirmininkė; Rasa Sadauskytė, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Bendruomenės pareigūnų grupės vyresnioji tyrėja; Rasa Braslauskienė, Klaipėdos universiteto Socialinio ir humanitarinio fakulteto profesorė ir daktarė; Irina Ulienė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto lektorė ir vyriausioji laborantė, bei Vitalija Mikutytė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė.

Paskatinti mokytojos Silvos Morkūnienės, tiriamuosius-projektinius darbus rengė ir pranešimus skaitė Grinkiškio J. Poderio gimnazijos aštuntokė Austėja Kavaliauskaitė (tema „Jaunimas už sveikatą“) bei devintokė Miglė Šlivinskaitė (tema „Gerkime pieną“). Šie darbai sudomino ne tik jaunuolius iš įvairių šalies mokymo įstaigų, bet ir komisijos narius, kurie Austėjos projektui skyrė Informatyvumo nominaciją, o Miglės – Pozityvumo.

Dėkojame konferencijos organizatoriams už suteiktą galimybę mokiniams įgyti naują patirtį ateities darbų tęstinumui skleidžiant žinią, kad rūpintis savo ir kitų bendruomenės narių sveika gyvensena yra būtina šiandien.

Silva Morkūnienė, Grinkiškio gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE