Visi galėjo palaikyti

Grinkiškio gimnazijoje – įdomus susitikimas su kariškiais

Sausio 24 dieną Grinkiškio Jono Poderio gimnazijoje lankėsi Šiaulių regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus vyresnysis seržantas Arūnas Navickis ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės 608 pėstininkų kuopos savanoriai iš Radviliškio.

Karo prievolės atstovas supažindino II ir IV klasių gimnazistus su kario profesija ir savanorio tarnyba. Buvo įdomu išgirsti apie Lietuvos kariuomenės struktūrą, pradedant nuo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos, kario savanorio tarnybos, profesinės karo tarnybos ir baigiant jaunesniųjų karininkų vadų mokymais. Papasakojo apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ir kodėl verta stoti į ją, paaiškino, kas gali tapti kariu savanoriu.

Gimnazijos koridoriuje savanoriai demonstravo įvairius ginklus, kario amuniciją, kuria yra aprūpinta Lietuvos kariuomenė.

Visi – nuo mažiausio pirmoko iki vyriausio – galėjo palaikyti, paliesti ginklą, pasimatuoti kario liemenę, šalmą ar net palaikyti sunkią kuprinę. Susidomėjimas buvo didžiulis.

Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE