Pasitarimo dalyviai aptarė eismo saugumo klausimus

Dviračių takas link Aukštelkų planuojamas kitiems metams

Radviliškio rajono savivaldybėje nuotoliniu būdu su projektuotojais ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais vyko pasitarimas dėl kelio Radviliškis–Pakruojis atkarpos nuo 1,5 iki 5,47 kilometro kapitalinio remonto, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių takus.

Susitikime dalyvavę Radviliškio rajono savivaldybės, Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir projektuotojų bei Aukštelkų bendruomenės atstovai aptarė eismo dalyvių saugumo klausimus, kad dviratininkai ir pėstieji dviračių taku galėtų judėti saugiai, susipažino su projektiniais pasiūlymais.

Rekonstruojant kelią ir įrengiant Aukštelkų seniūnijos gyventojams labai reikalingą dviračių ir pėsčiųjų taką, planuojama įrengti keturis autobusų laukimo paviljonus – po du abiejose kelio pusėse, kuriuose bus pastatyti suoliukai bei šiukšliadėžės.

Planuojama, kad takas bus pritaikytas neįgaliesiems, autobusų stotelėse bus įrengtos specialios dangos, o ties gyvenvietėmis trišalėse sankryžose bus įrengtos saugios perėjos su naujomis greičio valdymo priemonėmis.

Svarstymo metu projektuotojams išsakyta būtinybė pratęsti taką nuo Gražionių sankryžos trumpa atkarpėle, kad jis ateityje susijungtų su kitu netolimoje ateityje Aukštelkuose planuojamu tiesti taku, o gyventojams būtų saugu ir patogu judėti būsimu taku.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovų, dviračių ir pėsčiųjų taką nuo Radviliškio link Aukštelkų planuojama pradėti tiesti 2024 metais.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE