NULL

Dantų protezavimas – ne tik tobulai šypsenai

Dantų protezavimas – procedūra, kuri padeda atkurti prarastus arba pažeistus dantis. Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai, maloniai sutiko pasidalinti įžvalgomis, apie dantų protezavimo naudą.

1. Pagerina kramtymo ir rijimo funkcijas

Kaip žinia, danties lūžis gali padaryti žalą kramtymo funkcijai. Kadangi, jums skaudą tą vietą, kur lūžo dantis, jūs automatiškai vengiate kramtyti su ta puse. Dantų protezavimas, atkuriant vieną arba kelis dantis, gali jums pilnai sugrąžinti gebėjimą kramtyti, be skausmo. Taip pat, protezavimas gerokai sumažina žandikaulio kaulo nykimą, kurį sukelia dantų netekimas. Jeigu nyksta žandikaulio kaulas, jums net gali tapti sunku ryti maistą.

2. Suteikia pasitikėjimo savimi

Jeigu netekote vieno ar kelių dantų, galite jaustis nepatogiai. Ypač nemalonu, jeigu danties netenkate matomoje vietoje. Tuomet pradedate vengti šypsotis, ir tampa sunku kalbėti be kliūčių. Kenčia jūsų emocinė ir psichinė savijauta. Gera žinia yra ta, kad šiuolaikiniai dantų protezai yra gaminami iš porceliano. Vadinasi, jie atrodo kaip tikri dantys ir yra pritaikomi pagal jūsų burnos formą.

Kartais, ne tik dantų praradimas lemia pacientų norą pasirinkti dantų protezavimą. Jeigu dažnai geriate kavą, arba rūkote, jūsų dantys taip pat kenčia: pažeidžiamas emalis, dantys pageltonuoja ir tampa trapūs. Tuomet, gydytojai pataria rinktis dantų laminates. Tai reiškia, jog baltas apvalkalas yra padengiamas ant jūsų dantų paviršiaus. Jūs gaunate dvigubą naudą – spindinčią šypseną ir grįžusį pasitikėjimą savimi.

3. Apsaugo likusius dantis

Kuomet netenkate danties, arba jis nulūžta, tai gali pakenkti ir kitiems dantims. Pavyzdžiui, gali pasislinkti šalia esantys, sveiki dantys. Ilgainiui, dantų pasislinkimas lemia neteisingą sąkandį. Nepamirškite, kad jeigu delsite ir laiku nepradėsite gydyti probleminio danties, vėliau galite prarasti ir kitus pažeistus dantis.

Jeigu norite vėl mėgautis maistu, pasitikėti savimi, ir apsaugoti nuo problemų savo likusius dantis – pasirūpinkite savimi jau šiandien. Šv. Kristoforo klinika kviečia nedvejoti, užsiregistruoti konsultacijai, ir kartu atrasti jūsų problemos sprendimo būdą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE