Burnos chirurgija odontologo kabinete: ar tai sudėtingos procedūros?

Odontologo kabinete atliekama daug įvairių procedūrų: dantų higiena, karieso gydymas, tiesinimas kapomis, breketais ir burnos chirirgijos procedūros. Burnos chirurgija, kaip rodo pavadinimas, apima bet kokią chirurginę procedūrą burnos ertmėje, nuo paprasčiausių danties ištraukimo iki implantų ir sudėtingesnės žandikaulio operacijos. Kokios burnos chirurgijos procedūros gali būti atliekamos odontologo kabinete?

Dantų rovimas: ką verta žinoti apie šią burnos chirurgijos procedūrą?

Dažnam žmogui tenka rauti dantis. Dantų rovimo priežastys gali būti įvairios: danties pažeidimas, gedimas, kanalų gedimai. Taip pat dažnai žmonėms išauga protiniai dantys, kuriuos odontologai rekomenduoja pašalinti. Senovėje dantų šalinimas buvo pagrindinis odontologų darbas. Nors dabar pažeisti dantys dažnai taisomi, dantų rovimo paslaugos niekur nedingo. Jei dantų, ypač protinių, augimo kryptis yra labai netaisyklinga ir jų negalima taisyti, arba vainikas yra pažeistas ar rimtai sugedęs, kuris tapo infekcijos židiniu ir net netinkamas taisyti, geriausia ištraukti dantį. Danties šalinimas atliekamas taikant vietinę nejautrą, todėl nėra skausmo ir didelio diskomforto. Galite jausti skausmą, kai anestetikas pasibaigs po operacijos. Jei reikia, skausmui palengvinti skiriami vaistai.

Dantų šaknų chirurgija: kada ji reikalinga?

Dantų šaknų ertmėje gali netikėtai atsirasti cistų. Cista yra pūlinys, kuriame yra skysčio, ji gali sukelti nemalonų kvapą burnoje ir skausmą. Cista susidaro žandikaulyje prie pažeistų ir negyvybingų dantų šaknų, taip pat dantenose ir pulpose. Cistos gali susidaryti dėl įvairių priežasčių: dantų ėduonies, traumų, netinkamo dantų gydymo. Odontologijos klinikoje atliekama cistų šalinimo operacija siekiant apsaugoti ir gydyti pažeistus dantis. Po cistos šalinimo operacijos pažeisti šaknų kanalai sandarinami. Kai kuriais atvejais gali prireikti pašalinti nesugijusio danties šaknies galiuką. Yra atvejų, kai reikia gydyti žmogaus danties šaknis. Retais atvejais burnoje išsidėsčiusios šaknys gali būti per ilgos, tuomet atliekamas dantų šaknų trumpinimas. Ši procedūra atliekama tada, kai reikia trumpinti danties šaknis. Žandikaulio kaule atidaromas langas, pro kurį pašalinamos infekcijos paveiktų negyvų dantų viršūnėlės. Rezekcija atliekama, kai šaknies kanalas yra uždarytas, o šaknies viršūnė yra užsidegusi, o kitais būdais negalima pasiekti šaknies galiuko. Tai vienas iš būdų atsikratyti šaknų infekcijos ir neleisti jai toliau plisti. Šis danties šaknies uždegimas iš pradžių nėra skausmingas. Skausmas gali būti jaučiamas po ūminio uždegimo. Operuota šaknų ir dantenų sritis gyja neskausmingai. Ši operacija atliekama retai, nes ji yra sunki, o rezultatai ne visada gali būti ilgalaikiai. Sutrumpėjusios šaknys prasčiau atlaiko kramtymo apkrovas, todėl kiti pažeidimai atsiranda per ilgesnį laiką.

Ar įmanomas žandikaulio kaulo priauginimas?

Žmonės, kuriems reikalingi implantai, turi ypatingai prižiūrėti savo burnos ertmę. Nekokybiški implantai ir netinkama burnos higiena gali iššaukti žandikaulio susitraukimą, tirpimą. Šie pokyčiai ypač būdingi vyresnio amžiaus žmonėms. Trūkstamiems žandikaulio kaulams atstatyti atliekama kaulo priauginimo operacija. Žandikaulis bus papildytas dirbtiniu kaulo pakaitalu, pagamintu iš natūralaus galvijų kaulo. Jei žandikaulis stipriai suiręs ir priauginti reikia daug kaulo, trūkstama dalis priauginama nuosavo kaulo gabalėliu, paimama iš kitos to paties žmogaus kaulo dalies ir prilaikoma titaniniais „sraigtais“. Implantus įsriegti galima tik tada, kai jau bus pilnai sugijęs kaulas ir burnos ertmė pripras prie naujo svetimkūnio burnoje. Implantai paprastai negali būti dedami nepadidinus žandikaulio. Kaip minėta anksčiau, kaulo priauginimo kartais galima išvengti pasirinkus implantus.

Taigi, burnos chirurgija apima daug įvairių procedūrų, kurios atliekamos odontologo kabinete. Jei ieškote profesionalų burnos chirurgijos (ir ne tik) procedūroms, „32:Balti“ specialistai kviečia į konsultaciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE