Besidomintieji praeitimi buvo pakviesti pasivaikščioti po Šeduvą ir gyvai pamatyti išlikusį paveldą.

Besidomintiems praeitimi – dvi ekskursijos Šeduvoje

Rugsėjo 9 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Šeduvos kraštotyros skyriuje Europos paveldo dienų proga organizuotos dvi ekskursijos.

Pirmiausia lankytojai pakviesti į ekskursiją po Šeduvos muziejų, kuriame veikia paroda „Šeduvos miestas ir miestiečiai“, išsamiai pasakojanti Šeduvos 300 metų istoriją – nuo XVII amžiaus II pusės iki XX amžiaus II pusės.

Muziejaus darbuotoja Augustė Labenskytė ekskursijos dalyviams pristatė turtingą ir permainingą Šeduvos istoriją, eksponuojamus senuosius žemėlapius ir nuotraukas, pasakojančias apie miestą, miestiečius, jų gyvenimą – šventes ir kasdienybę.

Įdomi ir pastato, kuriame įsikūręs muziejus, istorija: nuo pat pastatymo XIX amžiuje iki XXI amžiaus pradžios čia veikė vaistinė, tad pastatas iki šiol vadinamas Senąja vaistine.

Po ekskursijos muziejuje besidomintieji praeitimi buvo pakviesti į dar vieną ekskursiją – pasivaikščioti po Šeduvą ir gyvai pamatyti išlikusį paveldą. Su Šeduvos miesto vertybėmis supažindino muziejaus darbuotoja Rugilė Pangonytė.

Parengta pagal Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE