Baisogalos šauliai mūšio lauke patyrė kariškų išbandymų

Baisogalos 608 kuopos šauliai praktinių dalykų mokosi savaitgaliais. Šįkart organizavome taktinį žygį ir lauko pratybas Piepalių miške. Pratybų tikslas – reagavimas į kontaktą, taiklumo įgūdžių tobulinimas, oro žvalgyba. Tobulinome savo drąsos, ištvermės, drausmės, pareigingumo įgūdžius. Mokėmės gintis, kad galėtume pulti. Mūšio lauke patyrėme kariškų išbandymų.

Žinoma, kiekvienas iš mūsų nori, kad tokios situacijos ir liktų scenarijumi, kad jos neperžengtų realybės ribų. Tačiau išmoktos pamokos šiandien kaip niekada svarbios – reaguoti, padėti, neklysti. Pamokos, pratybos, kario įgūdžių veiksmai kontakto su priešu metu ugdo ne tik fizinį, bet ir psichologinį pasirengimą.

Už organizavimą, vadovavimą dėkojame Baisogalos 608 kuopos šaulių būrio vadui Arūnui, jaunųjų šaulių būrio vadei Dorotei, mūsų draugams: Tautvydui, Evaldui, Valdui. Už kazane pagaminto maisto skonį ir aromatą dėkojame lauko virtuvės šefui Mindaugui.

Jei domina, šauliai kviečia kiekvieną įsijungti į šaulių gyvenimą, į mūsų šeimą. Linkime visiems motyvacijos, tvirtų žingsnių į priekį ir noro veikti Tėvynės labui, kad dar ilgai ir garbingai plevėsuotų aukštai iškelta mūsų Trispalvė.

Baisogalos 608-osios kuopos šaulė, mokytoja Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE