Baisogalos Komaro dvaro kieme – jaunimą sudominęs spektaklis

Birželio mėnesį Baisogalos kultūros centras sėkmingai įgyvendina projektą „Jaunimo Menoterapija“. Į veiklas gausiai renkasi jaunimas iš įvairių ugdymo įstaigų, taip pat suaugę menui neabejingi žmonės. Labai džiugu, jog atskirų sričių meninės veiklos sulaukia vis kitos tikslinės auditorijos ir glaudaus ryšio su jaunaisiais menininkais, kurie ne tik atvyksta parodyti savo kūrybos bei organizuoti edukacijas, bet ir paskatina jaunimą atrasti, pažadinti savo vidinius talentus, paskatina kurti ir nebijoti pasirodyti žiūrovui.

Birželio 5 dieną jaunimą pakvietė Meno alchemijos – gatvės teatro spektaklis „Stepai, gazo!“ (rež. A. Špilevoj). „Stepai, gazo!“ – tai „storytellingo“ spektaklis, atskleidžiantis įdomius, bet mažai kam žinomus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro gyvenimo įvykius.

Aktoriai Laurynas Jurgelis ir Aleksandras Špilevoj spektaklyje papasakojo realiais faktais paremtą bei pačių aktorių išmone papildytą istoriją. Spektaklis vyko po atviru dangumi, prie ypatingai gražaus Baisogalos Komaro dvaro. Tad žiūrovai ne tik žiūrėjo spektaklį, bet ir gėrėjosi akį veriančiais vaizdais.

Spektaklyje nenaudojami įprasti dramos teatro elementai – scenografija, sceninis apšvietimas, kostiumai, grimas, šiuolaikiniai scenos efektai ir kt. Susirinkus žiūrovams, aktoriai atvyko dviem savo motociklais ir pradėjo improvizuotą „storytellingo“ pasirodymą, pasinaudodami tik tuo, kas telpa motociklų krepšiuose. Tad žiūrovai pamatė ir išgirdo smagią, įdomią istoriją apie Lietuvos praeitį ir mūsų dabartį, apie tai, kas šiandienos žmogui labai aktualu.

Iš karto po spektaklio vyko teatro edukacija „Daugiau dramos“, kurioje aktorius ir režisierius Aleksandras Špilevoj pristatė teatrinius žaidimus, mokė improvizacijos subtilybių, mokė kurti istorijas, apipintas įvairiausiomis fantastinėmis detalėmis.

Organizatoriai labai džiaugiasi galimybe šį spektaklį parodyti ypač gražioje Baisogalos vietoje – Komaro dvaro kieme. Džiaugiamės gausia žiūrovų auditorija, kurie liko sužavėti. Labai džiugu, jog į spektaklį atvyko jaunimas ne tik iš Baisogalos gimnazijos, bet ir iš Šeduvos, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir kitų ugdymo įstaigų. Tikimės, jog abejingų nepalikęs renginys paskatins mūsų jaunuosius kraštiečius nebijoti kurti, stengtis atrasti save ir pasidalinti savo kūryba su aplinkiniais.

Parengta pagal Baisogalos kultūros centro informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE