Baisogalos jaunieji šauliai pėsčiomis keliavo į Šiluvą

Šiais metais jau dvidešimtąjį kartą Baisogalos jaunųjų šaulių komanda dalyvavo tarptautiniame piligriminiame žygyje Kryžių kalnas – Šiluva, kurį organizuoja Šiaulių vyskupija, šiemet minėdama 25-ąsias įkūrimo metines.

Rugsėjo 10 dieną kartu su 400 piligrimų pėsčiomis ėjome į unikalią šventą vietą – Šiluvą, pirmąją Europoje Švč. Dievo Motinos apsireiškimo šventovę.

Diena pasitaikė saulėta. Priekyje nešėme piligrimų kryžių, Dievo Motinos su Kūdikiu statulą, kuri yra šių žygių iš Kryžių kalno į Šiluvą simbolis. Taip pat dangaus mėlynėje plevėsuojančias vėliavas.

Visos kelionės metu skambėjo skanduotės, dainos, giesmės, rožinio malda. Žygiui vadovavo vyskupas Eugenijus Bartulis. Pagarba mūsų ekscelencijai žygio iniciatoriui Šiaulių vyskupui, jis mus drąsino, vienijo malda, giesme, šypsena ir jaunatviškumu.

Varvėjo prakaitas, kuprinės spaudė pečius, maudė kojas, bet gera nuotaika lydėjo mus, nes turėjome galimybę dalintis geru žodžiu, maistu ar vandeniu. Ir vis dėlto paskutiniai kilometrai buvo patys smagiausi. Skandavome: „Mes atėjom! Ū! A! Šiluva!“.

Pravažiuojančios mašinos sveikino signalais, žmonės mojavo, linkėjo ištvermės. Kelionę baigėme iškilmingomis šv. Mišiomis, sveikindami ir dėkodami Šiluvos Dievo Motinai – mūsų Laisvės užtarėjai.

Šis žygis – iššūkis technologijų pasaulyje – rasti noro, jėgų ir laiko apsiauti žygio batus, užsidėti kuprinę ir pakilti nuo sofos. O išsiruošus kelionei jau gali įvertinti save, ugdyti valią, mandagumą, patarnavimą, bendrystę ir garbingai ištverti siekiant tikslo.

Baisogalos gimnazijos mokytoja, šaulė Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE