Tarptautinio pagarbos bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyviams teko įveikti 9 kilometrų trasą.

Baisogalos gimnazijos jaunųjų šaulių komanda bėgo „Gyvybės ir mirties keliu“

Sausio 7 dieną Baisogalos gimnazijos jaunųjų šaulių komanda, nepabūgus šalto oro, skubėjo į Vilniuje vykusį 31-ąjį tarptautinį pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtą pagerbti 1991 metų sausio 13 dieną žuvusiųjų Lietuvos laisvės gynėjų atminimą.

Bėgimą–minėjimą organizavo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene.

Prieš bėgimą prie Antakalnio kapinių vyko žuvusiųjų pagerbimo ceremonija. Pagerbėme ir partizanų vado A. Ramanausko-Vanago, Lietuvos pedagogo, kovotojo už nepriklausomybę atminimą.

Šiemet daugiau kaip 6 tūkstančiai dalyvių startavo nuo Antakalnio kapinių, kuriose palaidoti žuvę Lietuvos laisvės gynėjai, ir bėgimą baigė jų žūties vietoje prie televizijos bokšto.

Baisogalos gimnazijos jaunosios šaulės: Dovilė Petraitytė, Dorotė Damasickytė, Akvilina Pranckutė, Ema Vaičiukynaitė, Paulina Jokubauskaitė kartu su Lietuvos šaulių sąjungos dalyviais, Lietuvos kariais ir svečiais iš JAV, Kroatijos, Belgijos, Latvijos, Baltarusijos, Ekvadoro, Jungtinės Karalystės, Vengrijos, Ukrainos ir visais patriotiškais, geros valios žmonėmis, entuziastingai įveikė 9 kilometrų trasą ir buvo apdovanotos atminimo medaliais.

Šiame pagarbos bėgime nėra nugalėtojų ir prizininkų, nes iš tiesų nugalėtojai esame mes visi. Visi ir kiekvienas, kuris myli savo šalį ir gerbia tuos, kurie paaukojo dėl jos savo gyvybę. Tegul mus vienija ir pagarbos bėgimas, ir tikėjimas, kad mūsų žuvusieji NIEKADA neapleidžia mūsų.

Baisogalos gimnazijos mokytoja, šaulė Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE