Šauliai leidosi į 13 kilometrų naktinį žygį

Baisogaloje minint Lietuvos laisvės gynėjų dieną – šaulių priesaika ir žygis

Šiemet Sausio 13-oji buvo išskirtinė Baisogalos 608-osios kuopos jauniesiems šauliams ir šauliams.

Prie kultūros centro organizuotame minėjime „Menant laisvės kainą“ Baisogalos šauliams svarbiausias šventės akcentas buvo iškilminga pasižadėjimo ir priesaikos ceremonija. Šiuo pasižadėjimu jaunieji šauliai Gabija Brazdauskaitė, Ema Vaičiukynaitė, Matas Briedelis, Gerda Stonkutė ir šauliai Ligita Pukelienė ir Žilvinas Dumskis prisiekė būti drąsiais ir garbingais Lietuvos šaulių sąjungos nariais, sąžiningai vykdyti šaulio pareigas, paprašant ir Dievo pagalbos.

Pasižadėjusiuosius ir prisiekusiuosius palaimino Baisogalos Švenčiausios Trejybės parapijos klebonas kunigas Arūnas Urbelis.

Didžiuojamės savo mokiniais ir jų tėveliais šauliais, kurie praturtino šį prasmingą minėjimą. Simboliška ir garbė priimti jaunojo šaulio pasižadėjimą ir priesaiką šią datą. Sausio 13-oji mums primena iškovotą pergalę, Lietuvos laisvę ir jos didvyrius – laisvės gynėjus, kuriems pagerbti pražygiavome 13 kilometrų naktinį žygį.

Mes, gyvendami šiais laikais, su pasididžiavimu tariame „ačiū“ Lietuvos laisvės gynėjams, kurie mums išliks tėvynės patriotų pavyzdžiu.

Baisogalos 608-osios kuopos šaulė, mokytoja Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE