NULL

Automobilio gedimai, kurios sprendžia ne tik autoservisas

Auto remontas – sąvoka, kuri apima labai platų automobilio remonto paslaugų spektrą. Vieni autoservisai specializuojasi ir savo žinias tobulina tik tam tikroje automobilių remonto srityje, o kiti automobilių servisai stengiasi aprėpti visko po truputį ir siūlo beveik visas su automobilio remontu susijusias paslaugas.

Tačiau tam tikrais atvejais, net ir ypatingai platų paslaugų spektrą siūlantys automobilių servisai patys neatlieka kai kurių automobilių dalių remonto, o tiesiog suteikia savotišką tarpininkavimo paslaugą, kurios metu sugedusią automobilio dalį perleidžia į kitos įmonės specialistų rankas.

Tad kokiais atvejais tikrai tikėtina, jog jūsų automobilio problemas spręs ne tik automobilių servisas, kuriame palikote savo transporto priemonę, bet ir kitos įmonės, užsiimančios specializuotu tam tikrų automobilio dalių remontu? Ir dėl kokių priežasčių net ir didžiausi autoservisai patys neatlieka tam tikrų automobilių dalių remonto?

Turbokompresoriaus gedimas

Netikėtai dingusi automobilio galia, iš išmetimo sistemos pasirodę melsvos arba juodos spalvos dūmai– pagrindiniai požymiai, kurie įspėja, kad transporto priemonė susiduria su turbokompresoriaus gedimais ir kurie patvirtina, jog automobiliui reikalingas neatidėliotinas auto remontas. Tačiau autoserviso darbuotojai greičiausiai tiesiog išims turbokompresorių iš automobilio ir perduos jį specializuotai, turbokompresorių remonto paslaugą teikiančiai įmonei.

Tokių dalių remontas reikalauja specializuotų žinių ir tik tai automobilio daliai tinkamos remonto įrangos, tokios kaip turbinos ašies balansavimo staklės, turbinos valdymo reguliavimo staklės, turbokompresoriaus elektroninio valdymo patikros kompiuteriai ir panašiai.

Ši įranga yra pritaikyta tik vienai automobilio daliai – turbokompresoriui, tad visos šios įrangos įsigijimas nei vienam, platų paslaugų spektrą siūlančiam autoservisui nėra parankus. Suremontuotą turbokompresorių autoservisas tiesiog atsiima iš šios automobilio dalies remontą atlikusios įmonės ir vėl jį įstato į automobilį.

Purkštukų gedimas

Nestabiliai veikiantis automobilio variklis, ilgiau trunkantys arba iš pirmo karto nepavykstantys automobilio užvedimo veiksniai įspėja apie galimai atsiradusias kuro purkštukų sistemos problemas. Šias problemas taip pat tiesiogiai sprendžia toli gražu ne kiekvienas autoservisas.

Purkštukų patikrinimui ir jų remontui reikalinga speciali įranga, tokia kaip purkštukų testavimo staklės, specialus mikroskopas, ultragarsinės vonelės skirtos purkštukų valymui ir kiti specialūs įrankiai. Purkštukų patikros, valymo bei remonto įranga taip pat yra pritaikyta išskirtinai tik šiai automobilio dailiai. Tad savaime suprantama, jog nei vienas autoservisas nesiryš investuoti ir įsigyti brangiai kainuojančios įrangos, kuri padeda pašalinti tik vieną, labai konkretų automobilio gedimą.

Automobilio generatoriaus remontas

Netikėtai prietaisų skydelyje užsidegusi raudona akumuliatoriaus lemputė ir rodos be priežasties pastoviai išsikraunantis, net ir neseniai pakrautas arba visai naujas akumuliatorius yra pagrindiniai požymiai, kurie įspėja, jog automobiliui reikalingas elektros generatoriaus remontas. Visokeriopą auto remontą siūlantys autoservisai gali pasiūlyti kelis šios problemos sprendimo būdus.

Vienas jų – seno generatoriaus keitimas nauju. Kitas – generatoriaus remontas, kurį dažniausiai atlieka ne patys autoservisai, o specializuotos įmonės siūlančios elektros generatorių remonto paslaugą. Visgi vertėtų paminėti, jog generatoriaus remontui nėra reikalinga išskirtinė ar ypatingai brangi įranga, tad jo remontą retkarčiais atlieka ir patys autoserviso darbuotojai.

Šiuolaikiniai autoservisai tikrai gali pasiūlyti pačias įvairiausias paslaugas susijusias su automobilio remontu ar profilaktine jo priežiūra. Visgi tam tikros automobilių dalys reikalauja ypatingo dėmesio ir konkrečiai joms pritaikytos remonto įrangos. Būtent dėl šios priežasties perspektyvūs bei šiuolaikiški autoservisai retkarčiais bendradarbiauja su tam tikromis specializuotą automobilio dalių remonto paslaugą siūlančiomis įmonėmis ir tokiu būdu pasiekia maksimaliai kliento lūkesčius pateisinantį, ilgalaikį remonto rezultatą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE