NULL

„Ateityje“ – pažintis su meru ir rajono sveikatos apsaugos sistema

Gegužės 19 dieną Radviliškio rajono savivaldybėje įvyko šeštasis 2022–2023 mokslo metų demokratijos ir socialinių įgūdžių mokyklos „Ateitis“ mokinių užsiėmimas, kuris buvo skirtas susipažinti su rajono sveikatos apsaugos sistema.

Renginio pradžioje mokyklos kuratorė J. Steponavičienė mokinius supažindino su naujuoju savivaldybės meru ir mokyklos globėju K. Račkauskiu. Mokiniai jį pasveikino su naujomis pareigomis ir palinkėjo sėkmės įgyvendinant užsibrėžtus tikslus.

Meras papasakojo savo gyvenimo istoriją, kaip įsitraukė į politinę veiklą, kokius svarbiausius tikslus pradeda įgyvendinti tapęs meru, atsakinėjo į mokinių užduotus klausimus.

Vėliau mokiniai susipažino su savivaldybės administracijos vyr. specialiste savivaldybės gydytoja I. Ruškiene, ji pristatė rajono sveikatos apsaugos sistemą ir savo vykdomas funkcijas.

Pažintį su rajono sveikatos apsaugos sistema mokiniai pratęsė VšĮ Radviliškio ligoninėje ir Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biure.

Ligoninėje mokinius sutiko direktorius V. Smalinskas ir jiems organizavo turiningą ekskursiją po įstaigą.

Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biure apie įstaigos veiklą papasakojo ir pirmosios pagalbos teikimo paslaptis atskleidė visuomenės sveikatos specialistė D. Eičinienė.

Tikimės, kad dienos įspūdžiai paskatins mokinius labiau pasidomėti medikų darbu ir pastūmės ateityje pasirinkti medicinos srities studijas.

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE