NULL

Artėjant gražiausioms metų šventėms veiklą pradeda VšĮ Radviliškio beglobiai

Lietuvoje kaip ir visame pasaulyje daugybė naminių gyvūnų kenčia palikti likimo valiai, niekieno nemylimi ir neprižiūrimi. Ne išimtis – ir Radviliškis.

Mūsų mieste šiuo metu valkatauja daugybė beglobių kačių. Kad palengvintume jų gyvenimo sąlygas, Radviliškio mieste yra pastatytos šėryklos. Jos skirtos ne tik gyvūnų šėrimui, bet ir jų populiacijos reguliavimui. Be to, gyvūnai yra sterilizuojami, čipuojami, o susirgus – gydomi.

Radviliškyje yra šešios tokio tipo šėryklos, o jas prižiūri savanorės: Alma Karsten, Sandra Steponavičienė, Aistė Čepaitytė, Onutė Sinušienė, Dovilė Dapkutė ir kiti, kurie norėjo likti neįvardinti. Jos rūpinasi šėryklų švara, gyvūnų šėrimu, juos sugavusios nuveža sterilizavimui, gydymui ar čipavimui. Rūpinasi gyvūnais, kol jie pasveiksta, ir stengiasi surasti naujus namus.

Savanorės visa tai daro neatlygintinai. Nors sterilizavimo, čipavimo ir tam tikros gydymo paslaugos yra kompensuojamos miesto seniūnijos, bet savanorėms tenka skirti nemažai ir savo lėšų.

Siekdamos sulaukti kuo daugiau paramos, savanorės įvairiais būdais stengiasi jos prašyti iš vietinių gyventojų: aktyviai ieško beglobiams gyvūnams naujų namų naudodamos socialinius tinklus, mokyklose vaikams veda paskaitas apie tai, kaip svarbu rūpintis ir padėti gyvūnams.

Artėjant gražiausioms metų šventėms aktyvūs žmonės, kuriems rūpi beglobių gyvūnų likimas: Justinas, Irena, Andrius ir Donata, kviečia nepamiršti gyvūnų ir padėti savanorėms, todėl įsteigė viešąją įstaigą „Radviliškio beglobiai“, kurios pagrindinis tikslas yra rinkti paramą beglobių gyvūnų gerovei.

Dabar prie paramos lengvai galėsime prisidėti kiekvienas iš mūsų. Savo norimą sumą galėsime paaukoti pervesdami pinigus į VšĮ „Radviliškio beglobiai“ banko sąskaitą, kurios numeris: LT517300010174976371. Pavedimo paskirties langelyje būtina nurodyti žodį parama.

Paaukoti galite ir kitais būdais: atvykę į parduotuvę „Techasas“ (Dariaus ir Girėno g. 3), kurioje rasite gyvūnų prekių skyrelį, viešbučio „Central Hotel“ registratūroje (Radvilų g. 9) ir veterinarijos klinikoje „Radviliškio veterinarijos klinika“ (Gedimino g. 44A) rasite paliktas aukų dėžutes.

Kviečiame nelikti abejingais ir prisidėti. Dėkojame už jūsų gerumą.

VšĮ „Radviliškio beglobiai“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE