NULL

Antrasis rinkimų turas gyventojų neišjudino

Kovo 19 dieną vykęs Radviliškio rajono mero rinkimų antrasis turas parodė, kad rajono žmonėms nelabai rūpi, kas vadovaus rajonui ateinančius ketverius metus, nes į rinkimus savo valią pareikšti atėjo mažiau nei pusė balsavimo teisę turinčių gyventojų. Nežinia, kodėl Radviliškio rajono rinkėjai pagal aktyvumą atsiliko net nuo šalies vidurkio: gal nenorėjo balsuoti nė už vieną iš kandidatų, o gal neabejojo kažkurio iš jų pergale, todėl nematė reikalo gražią pavasario dieną gaišti savo laiką.

Antrajame ture – mažiau balsavusiųjų

Radviliškio rajone antrajame mero rinkimų ture susigrūmė dviejų nuo seno konfrontuojančių partijų kandidatai – socialdemokratas Kazimieras Račkauskis ir konservatorė Jolanta Margaitienė. Atrodė, kad tai bus didelė rinkimų intriga ir mobilizuos kairiųjų bei dešiniųjų pažiūrų rinkėjus, kurie aktyviai dalyvaus rinkimuose norėdami palaikyti savo kandidatą.

Tačiau antrasis rinkimų turas rinkėjų neišjudino – savo valią pareiškė vos 43,94 procento balsavimo teisę turinčių rajono gyventojų. Iš viso Radviliškio rajone yra 29 tūkstančiai 729 balsavimo teisę turintys gyventojai, o į rinkimus atėjo tik 13 tūkstančių 56 žmonės. Tai mažesnis aktyvumas už visos šalies vidurkį, kuris siekė 45,82 procento.

Beje, antrajame rinkimų ture balsuoti Radviliškio rajone atėjo mažiau rinkėjų, negu pirmajame, kai savo balsus atidavė 46,56 procento gyventojų.

Kurių apylinkių rinkėjai buvo aktyviausi?

„Radviliškio naujienos“ pasidomėjo, kurių rinkimų apylinkių gyventojai buvo aktyviausi ir daugiausiai prisidėjo prie vieno politiko pergalės ar kito politiko pralaimėjimo.

Pagal rinkėjų aktyvumą lyderiauja Radviliškio miesto Kudirkos rinkimų apylinkė, kurioje balsavo net 53,5 procento rinkėjų. Nuo jos labai nedaug atsiliko Alksniupių rinkimų apylinkės gyventojai, čia savo valią pareiškė 52,44 procento rinkėjų.

Beveik pusė visų rinkėjų balsavo ir Eibariškių (49,94 procento), Lizdeikos (48,71 procento) ir Šeduvos (47,98 procento) rinkimų apylinkėse.

Prie balsavimo urnų atėjo vos kas trečias

Kaip ir pirmajame rinkimų ture, itin pasyviai rinkimuose dalyvavo Palonų apylinkės gyventojai, čia savo balsą už patinkančius kandidatus atidavė mažiau nei trečdalis balsavimo teisę turinčių rinkėjų – tik 30,95 procento.

Ne ką aktyvesni buvo ir Šniūraičių (31,73 procento), Daugėlaičių (35,30 procento), Šaukoto (35,34 procento) bei Pociūnėlių (37,05 procento) rinkėjai.

Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE