Kanapių baltymų triufeliai. Aistės Burkauskaitės nuotr.

Vėriškių bibliotekoje mėgautasi sveikesniais saldumynais

Rudenį daugiau laiko praleidžiame namuose, ypač virtuvėje. Kokia rudeninė palaima, kai grįžti į namus, kvepiančius namine duona. Kai pasislepi nuo šalto lietaus ir šaukštais kabini gardžią, švelnią, šiek tiek salsvą košę ar karštą troškinį. O ką jau kalbėti apie šokoladą, saldainius, uogienę, pyragus – tiesiog sunku įsivaizduoti gyvenimą be jų…

Spalio 26 dieną Vėriškių bibliotekoje susirinko moterys, mėgstančios saldumynus. Išbandėme tris ypatingus, tikrai ne kiekvieną dieną gaminamus receptus: „Dieviškų šokolado ir burokėlių keksiukų“, „Traškių juodojo šokolado triufelių“ ir „Kanapių triufelių“.

Keksiukai jau buvo iškepti namuose, juos reikėjo paragauti ir įvertinti, o triufelius turėjome suformuoti pačios. Visų saldumynų sudėtyje nebuvo nė gramo cukraus, tačiau jų skonis atrodė net geresnis negu saldumynų su cukrumi.

Mūsų susitikimas buvo paskanintas ne tik sveikesniais saldumynais, bet ir maloniu bendravimu. Kai reguliariai džiaugiamasi sau skiriamu laiku, maloniu pomėgiu, tuomet poreikis suvalgyti bandelę ar torto gabaliuką gerokai sumažėja ar net visai išnyksta!

Kaip teigia sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė savo knygoje „Liekna – visam gyvenimui“, norint sveikai maitintis, bet kasdien atsirandant „ko nors saldaus“ poreikiui, reikėtų rinktis saldumynus, „kurie turi ne tik kalorijų, bet ir naudos mūsų organizmui“.

Rūta Grigaitienė, Vėriškių filialo bibliotekininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE