SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2021-01-25, Pirmadienis, 00:05:37 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Įvairenybės Puikūs nealkoholiniai kokteiliai pakeliui į Naujuosius metus. Išbandykite naujus receptus

Puikūs nealkoholiniai kokteiliai pakeliui į Naujuosius metus. Išbandykite naujus receptus

Per pastaruosius metus ryškėja tendencija įprastus alkoholinius gėrimus keisti sveikesnėmis alternatyvomis be alkoholio. Šį pokytį atliepia ne tik tokių gėrimų asortimentas, bet ir auganti jų paklausa. Nealkoholiniai gėrimai tinka ir įvairiems kokteiliams, kurie gali būti ilgai atmintyje išliksiančiu Naujųjų metų šventinės nakties akcentu.

„Nors kokteilius dažniausiai siejame su paplūdimiais, kelionėmis arba barais, jie gali pagyvinti ir karantininių Naujųjų metų stalą namuose. Jei ieškote įdomių skonio ir kvapo derinių bei nevengiate eksperimentuoti, galite nustebinti ne tik save, bet ir artimiausius žmones“, – sako vieno prekybos tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Kiekvieno žmogaus skonio receptoriai yra unikalūs, todėl nereikia bijoti koreguoti originalių kokteilių receptų. „Kokteilio saldumo ir rūgštumo pusiausvyrą galima suvaldyti derinant žaliųjų citrinų arba citrinų sulčių ir cukraus sirupo, kurį pasigaminsite karštame vandenyje santykiu 50:50 ištirpinę cukraus, proporcija“, – atskleidžia B. Baratinskaitė ir sako, kad kokteilių pagrindui nealkoholiniai sidras ar vynas gali tapti kokteilio kertine dalimi.

Be to, nebūtina visko pilti daug – ryškesnio skonio ar kvapo ingredientai, kaip kad imbierinis alus, gali būti panaudoti visiškai minimaliai, kad suteiktų subtilų akcentą. Tokiu akcentu gali būti ne tik gėrimai – kokteilį, greta įprastinių citrusų skiltelių, galite pagyvinti kvapių prieskonių lapeliais (mėtomis, rozmarinais, čiobreliais ir kt.), gvazdikėliais ar valgomosiomis gėlėmis, kurie gėrimui suteiks ne tik skonio ir kvapo, bet ir grožio.

Putojantis kokteilis vidurnakčio tostui

Reikės: 2 litrų atšaldyto imbierinio alaus skonio gaiviojo gėrimo, 170 ml baltųjų vynuogių sulčių, saujos šaldytų aviečių.

Imbierinį gėrimą bei baltųjų vynuogių sultis sumaišykite viename dideliame inde, į taures įberkite po keletą aviečių ir įpilkite putojančio kokteilio. Jeigu norisi gėrimo šaltesnio, įberkite keletą ledukų.

Neatrastiems skoniams – šeivamedžio natos

Reikės: 120 ml gazuoto gaiviojo gėrimo su šeivamedžiu arba šeivamedžio sulčių, pusės žaliosios citrinos, supjaustytos į keturias skilteles, 240 ml atšaldyto gazuoto vandens ar gazuotų mėgstamų vaisių sulčių.

„Jeigu naudosite šeivamedžio sultis ar sirupą, šis kokteilis primins gerą raudoną vyną su tamsių vaisių atspalviais, suteikdamas saldų, tačiau tuo pačiu ir įmantrų poskonį. Jeigu naudosite gazuotą gaivųjį gėrimą su šeivamedžiu, tai spalva nebus tokia išraiškinga, o kokteilio poskonis bus lengvesnis“, – pažymi maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė.

Supilstykite šeivamedžio sultis ar gazuotą gėrimą su šeivamedžiu į 4 taures, į kiekvieną jų įspauskite po žaliosios citrinos skiltelę ir taurę užpildykite gazuotu vandeniu ar gazuotomis vaisių sultimis.

Gazuotas persikų kokteilis

Reikės: 4 didelių persikų, 4 šviežios mėtos lapelių, 2-4 valgomųjų šaukštų cukraus, 750 ml rožinio arba baltojo nealkoholinio vyno, 750 ml sauso rožinio arba baltojo nealkoholinio putojančio vyno.

Mėtas ir cukrų sutrinkite grūstuvėje, kol pajusite stiprų mėtų aromatą. Nulupkite ir plonai supjaustykite persikus, suberkite juos ir mėtų bei cukraus mišinį į ąsotį ar kitą didelį indą. Supilkite nealkoholinį vyną, išmaišykite, uždenkite ir laikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį. Prieš patiekiant atsargiai supilkite nealkoholinį putojantį vyną.

Obuolių punšas su klevų sirupu

Reikės: 950 ml nealkoholinio obuolių sidro, 330 ml imbierinio alaus skonio gėrimo, 1 apelsino, 2 „Golden“ arba „Granny smith“ rūšies obuolių, 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo, rozmarino šakelių papuošimui.

Pirmiausia vaisius nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į didelį ąsotį ar kitą indą supilkite nealkoholinį sidrą, klevų sirupą bei sudėkite obuolių ir apelsino riekeles. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Išėmus iš šaldytuvo supilkite imbierinio alaus skonio gėrimą, viską išmaišykite ir pilkite į taures, puoškite išpilstytą gėrimą rozmarino šakele.

Norintiems rūgštelės – rožinis greipfrutų skonis

Reikės: 60 ml greipfrutų sulčių, 15 ml atvėsintos vidutinio stiprumo kinrožių arbatos, 30 ml atvėsintos vidutinio stiprumo žolelių arbatos, 15 ml grenadinų skonio sirupo, 6 čiobrelio šakelių, 120 ml gazuoto sodos vandens, ledukų.

Visus ingredientus, išskyrus sodos vandenį, supilkite į kokteilių plaktuvą, suberkite ledukus ir kratykite apie 30-60 sekundžių. Nukoškite ir supilkite į taures, į kiekvieną jų supilkite po 60 ml sodos vandens, išmaišykite. Taures puoškite greipfruto skiltele ir čiobrelio šakele.

Parengė Jonas MARCINKUS

Komentarus prašome rašyti etiškai, už jų turinį portalo administratorius neatsako.

Susijusios naujienos

Ar kada susimąstėte, kiek plastikinių maišelių per dieną sunaudojate: pakuojate produktus, o p...
Kokiomis aromato savybėmis pasižymi kava, subrandinta įvairiuose pasaulio regionuose?
1 mitas. Sunku atskirti kokybišką patalynę nuo nekokybiškos
Kiekvienas iš mūsų turi nors mažytę silpnybę, kurią slepia nuo aplinkinių akių ir šiukštu...
Pasitaiko atvejų, kai vartotojus neramina nedažnai pasitaikantis reiškinys – mėsos švytėjima...
Specialistai sako: Lietuvoje viešai tiekiamas vanduo daugeliu atveju yra saugus, jį gerti galime b...
Smagus savaitgalio pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių...

Nuo liepos mėnesio skalbimo priemonių rinkoje pokyčiai – didėjant miltelių koncentraci...

Radviliškietė Antanina Samaškienė jau kelias savaites negali atsistebėti jos sode pražydusia l...
Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors...

Virtuvė yra dažnai apibūdinama kaip namų širdis ir dažniausiai svarbiausias dalykas v...

Kalėdos – viena iš laukiamiausių švenčių visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savų kalė...
Šiais laikais, kai technologijos taip ištobulėjusios, nė vienas neįsivaizduojame savo gyvenimo ...

Turizmo prekės – tai labai svarbios prekės, kuriomis reikėtų pasirūpinti iš ank...

Radviliškietė Vilija P. (redakcijai pavardė žinoma) į portalą www.radviliškionaujienos.lt kre...
Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš t...

Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu p...

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrim...

Artėja akimirka, kai merginos it karalaitės spinduliuos grožiu bei elegancija. Tiesa, jau pra...

Šiandien visame pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Paprastai dešrainiai Lietuvoje ve...
Lietuvos rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 208“ automobilis, kuris šį pavasarį pasiekė ...
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie pr...
Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau kelioli...
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos daly...
Balsavimas
  • Taip, turi būti privalomas, nes kitaip pandemijos nesustabdysime.
  • Žmonės turi patys nuspręsti, ar nori skiepytis.
  • Skiepas neturi būti privalomas, bet nepasiskiepiję viešumoje turėtų nešioti kaukes.
  • Žmonės iš viso neturėtų skiepytis, nes tai juos pražudys arba slapta sučipuos.
Šiandienos Orai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas