SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2022-01-26, Trečiadienis, 21:35:05 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Įvairenybės Nuo Kūčių pyrago iki sluoksniuotos tešlos eglutės: skanūs šventinių patiekalų receptai

Nuo Kūčių pyrago iki sluoksniuotos tešlos eglutės: skanūs šventinių patiekalų receptai

Artėjant didžiosioms metų šventėms, ko gero, kiekvienas turi tradicinius, šeimos narių pamėgtus patiekalus. Visgi per šventes norisi išbandyti ir naujus, originalesnius receptus. Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi keliais greitai pagaminamais receptais, kurie papuoš kiekvieną stalą.

KŪČIŲ GRYBŲ PYRAGAS

Jums reikės:

lakšto „Mantingos“ bemielės sluoksniuotos tešlos;

300 g grybų (baravykai, pievagrybiai, „shitaki“);

1 didelio svogūno;

1 didelės morkos;

Sviesto (kepti);

Žiupsnelio kmynų;

Alyvuogių aliejaus (kepti);

Kuokštelio čiobrelių;

2 šaukštų „Suslavičiaus“ trintų pomidorų padažo „Originalus“;

Kuokštelio petražolių;

Akmens druskos;

Juodųjų pipirų;

2 šaukštų majonezo;

1 kiaušinio.

Gaminimas:

Sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Truputį iškočiokite ir dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Supjaustykite grybus, svogūnus. Sutarkuokite morką. Į keptuvę dėkite sviestą 82 % riebumo svogūnus, įberkite kmynų, įpilkite truputį aliejaus, kad nepridegtų. Šiek tiek apkepkite. Suberkite morkas, grybus ir kepkite, kol lengvai apskrus. Neperkepkite ir nepamirškite pamaišyti, daržovės neturi per daug suminkštėti.

Nuskabykite čiobrelių lapelius ir berkite ant grybų. Viską sumaišykite. Pabaigoje įdėkite trintų pomidorų padažo, viską išmaišykite su smulkintomis petražolėmis. Nuimkite nuo ugnies. Įberkite druskos bei pipirų.

„Įpjaukite tešlą pagal perimetrą – įsivaizduojamą 1,5 cm pločio rėmelį, bet neperpjaukite iki galo. Ant tešlos tepkite majonezą. Į vidų „rėmelio“ dėkite paruoštus grybus. Išplakite kiaušinį ir plakiniu ištepkite pyrago kraštus. Kepkite įkaitintoje iki 170–180 °C orkaitėje apie 15–20 min. Labai tiktų patiekalą papuošti čiobreliais“, – dalijasi D. Anelauskas.

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS EGLUTĖ SU RIKOTA IR AVIETĖMIS

Jums reikės:

2 lakštų „Mantingos“ šaldytos bemielės tešlos

4 v. š. rikotos sūrio;

5 v. š. aviečių uogienės arba džemo;

2 putpelių kiaušinių;

Saujos migdolų lazdelių.

Gaminimas:

Ant vieno tešlos lakšto tolygiai paskirstykite rikotos sūrį. Ant jo užtepkite aviečių uogienę ar džemą. Uždėkite ir prispauskite antrą tešlos lakštą. Iš stačiakampio išpjaukite trikampę eglutę. Tešlos likučius laikinai atidėkite. Nuo kamieno link eglutės kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus. Kelis centimetrus viršuje palikite neįpjautus.

Susukite juosteles – eglutės šakas. Iš atidėtos tešlos išpjaukite žvaigždę ir prilipdykite eglutės viršuje. Kad tolygiau priliptų, dalį viršūnės galite nupjauti.

Iš likučių susukite juosteles ar kitos norimos formos sausainius. Aptepkite kiaušinių plakiniu ir apibarstykite migdolų lazdelėmis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

SOČIOS IR ŠVENTIŠKOS PUPELIŲ IR KEPTOS DUONOS SALOTOS

Jums reikės:

Prancūziškos „Mantingos“ duonelės;

Sūrio;

Agurko;

Česnako skiltelės;

Druskos ir pipirų;

Majonezo;

Pupelių.

Gaminimas:

„Duoną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sutarkuokite sūrį. Smulkiai supjaustykite agurką ir česnako skiltelę. Pabarstykite druska ir pipirais. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite majonezu“, – itin greitu receptu dalijasi D. Anelauskas, „Mantingos“ vyriausiasis technologas.

Susijusios naujienos

Ar kada susimąstėte, kiek plastikinių maišelių per dieną sunaudojate: pakuojate produktus, o p...
Kokiomis aromato savybėmis pasižymi kava, subrandinta įvairiuose pasaulio regionuose?
1 mitas. Sunku atskirti kokybišką patalynę nuo nekokybiškos
Kiekvienas iš mūsų turi nors mažytę silpnybę, kurią slepia nuo aplinkinių akių ir šiukštu...
Pasitaiko atvejų, kai vartotojus neramina nedažnai pasitaikantis reiškinys – mėsos švytėjima...
Specialistai sako: Lietuvoje viešai tiekiamas vanduo daugeliu atveju yra saugus, jį gerti galime b...
Smagus savaitgalio pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių...

Nuo liepos mėnesio skalbimo priemonių rinkoje pokyčiai – didėjant miltelių koncentraci...

Radviliškietė Antanina Samaškienė jau kelias savaites negali atsistebėti jos sode pražydusia l...
Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors...

Virtuvė yra dažnai apibūdinama kaip namų širdis ir dažniausiai svarbiausias dalykas v...

Kalėdos – viena iš laukiamiausių švenčių visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savų kalė...

Šiais laikais, kai technologijos taip ištobulėjusios, nė vienas neįsivaizduojame...

Turizmo prekės – tai labai svarbios prekės, kuriomis reikėtų pasirūpinti iš ank...

Radviliškietė Vilija P. (redakcijai pavardė žinoma) į portalą www.radviliškionaujienos.lt kre...
Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš t...

Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu p...

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrim...

Artėja akimirka, kai merginos it karalaitės spinduliuos grožiu bei elegancija. Tiesa, jau pra...

Šiandien visame pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Paprastai dešrainiai Lietuvoje ve...
Lietuvos rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 208“ automobilis, kuris šį pavasarį pasiekė ...
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie pr...
Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau kelioli...
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos daly...
Balsavimas
  • Taip, turi būti privalomas, nes kitaip pandemijos nesustabdysime.
  • Žmonės turi patys nuspręsti, ar nori skiepytis.
  • Skiepas neturi būti privalomas, bet nepasiskiepiję viešumoje turėtų nešioti kaukes.
  • Žmonės iš viso neturėtų skiepytis, nes tai juos pražudys arba slapta sučipuos.
Šiandienos Orai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas