SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2019-08-23, Penktadienis, 13:07:28 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Aktualijos Garsioji kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson gimė Radviliškyje

Garsioji kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson gimė Radviliškyje

  • Garsioji kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson gimė Radviliškyje

    B. Nicholson radviliškiečiams pasakojo apie kulinarijos meną. Autorės nuotr.

Agnė DAPKUTĖ
Gegužės 20 dieną į Radviliškio viešąją biblioteką radviliškiečius, mėgstančius skaniai pavalgyti bei gaminti maistą, kvietė žinoma televizijos laidų vedėja bei kulinarinių receptų knygų autorė Beata Nicholson.
Kas gali rašyti valgių receptų knygas?
Susitikimas su penkių knygų, skirtų skanaus maisto gamybai, autore Radviliškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyko dvyliktą valandą, tačiau salė buvo pilna – daugelis moterų paaukojo pietų pertrauką, kad įsigytų Beatos knygų ir galbūt sužinotų naujų bei įdomių virtuvės paslapčių.
Pati Beata prisipažino gimusi Radviliškyje, iki trejų metų gyvenusi Gražionių kaime ir vėliau su tėvais išvykusi gyventi į Kėdainių rajoną. Moteris pasakojo, kad visada mėgusi gaminti, o pasiūlymas parašyti pirmąją receptų knygą jai buvo pateiktas labai jaunai – sulaukusiai 29–erių metų.

„Tada labai sutrikau, maniau, kad rašyti knygas gali tik labai rimti žmonės. Tačiau pasiūlymas privertė susimąstyti ir nusipirkau literatūros apie tai, kaip rašyti bei iliustruoti valgių receptų knygas. Pirmoji knyga turėjo pasisekimą, tad pasipylė ir kitos“, - pasakojo B. Nicholson.
Radviliškyje B. Nicholson pristatė savo naujausią knygą „Mamų knyga“, kurioje valgių receptai skirti vaikams maitinti. „Kadangi dvylika metų su vyru gyvenau Londone, tai keturios knygos parašytos tarp Londono ir Vilniaus, tačiau dabar su šeima persikraustėme gyventi į Lietuvą, tad penktoji knyga „pagaminta“ jau tik Lietuvoje“, - savo gerbėjams pasakojo rašytoja.

Pasak jos, knygas rašyti turbūt gali visi, tik reikia į šią veiklą įdėti labai daug darbo. Beata sakė esanti labai dėkinga savo tėvams už išugdytą darbštumą: „Aš augau nuosavame name, tad tėvai man ir sesei liepdavo ir agurkus skinti, ir daržus ravėti, bulves kasti. Aišku, mes paburbėdavome dėl tokių darbų, tačiau tai išmokė mane darbštumo, kurio reikia kiekvienoje veikloje: rašant knygas, kuriant televizijos projektus“.
Užsieniečiai mūsų nesupranta...
Susitikimo metu B. Nicholson pasakojo, kad daug įtakos jos dabartinei veiklai turėjo gyvenimas Londone. „Londone baigiau Kulinarijos meno mokslus, kurių nėra Lietuvoje, susipažinau su įvairia europietiška virtuve. Aišku, iš pradžių šokiravo užsieniečių požiūris į maistą – štai per pirmąsias Kalėdas Londone buvau nustebinta, kad ant stalo labai mažai maisto: buvo patiekta po vieną porciją kalakutienos su mišraine, desertui – vyno taurė su mažu sausainuku. Mes, lietuviai, pripratę, kad Kūčios ir Kalėdos – tai dešimties valandų valgymo maratonas“, - šmaikščiai savo londonietiško gyvenimo įspūdžiais dalijosi Beata.
Moteris pasakojo, kad iki šiol jos vyras anglas nesupranta, kodėl lietuviai daržovių prisikrauna pilnas kamaraites, o moterys uogienes verda ir agurkus marinuoja kiekvieną vasarą, nors rūsiuose šių gėrybių dar likę nuo praėjusių metų...

„Užsieniečiui labai sunku suvokti, kad mes, lietuviai, jaučiamės saugiau, kai turime daug atsargų ir jas kaupti įaugę mūsų kraujyje. Gal niekas ir nesuvalgys prieš penkerius metus virtos uogienės, bet jos virėja taip išreiškia save, savo poreikį kaupti“, - sakė B. Nicholson.
Kiekvienas esame kūrėjas
Beata susitikime su radviliškiečiais pasakojo, kad namuose turi sukaupusi daug kulinarijos receptų knygų ir kada nors turbūt atidarys jų biblioteką. „Perku daug įvairiausių receptų knygų ir vis galvoju, kad jomis pasinaudosiu, kai pristigs idėjų, tačiau jų vis nepristinga. Mes visi, kurie gaminame maistą, esame kūrėjai – juk kasdien iš atskirų ingredientų sukuriame visumą ir tai nuostabu“, - sakė rašytoja.
B. Nicholson pasakojo, kad būnant užsienyje jai labai patinka lankytis maisto parduotuvėse: „Kai kiti nori aplankyti muziejus, aš taip noriu aplankyti maisto parduotuves. Ten fotografuoju įvairius prieskonius, apžiūriu visas prekes“, - sakė žinoma moteris.
Susitikimo pabaigoje garsiajai kulinarei radviliškietės uždavė rūpimus su maistų susijusius klausimus, o norinčių gauti jos autografą ant nusipirktų knygų nutįso netrumpa eilė.
B. Nicholson linksmai bendravo su jos kulinarijos meno gerbėjais, kartu fotografavosi.

 

Valgių receptų knygų autorė mielai fotografavosi su susitikimo dalyvėmis.

Autorės nuotr.

Komentarus prašome rašyti etiškai, už jų turinį portalo administratorius neatsako.

Susijusios naujienos

Savaitgalį visi keliai vedė į Radviliškio rajone esantį Burbiškio dvarą. Čia pavasariškai i...
Prieš Velykas, Didįjį pirmadienį, Radviliškio parapijos bažnyčioje užvirė intensyvūs darba...
Gegužės 20 dieną į Radviliškio viešąją biblioteką radviliškiečius, mėgstančius skaniai ...
Šeduviams ir miesto svečiams nebereikės rankoje spausti saldainių popierėlių ar neradus šiuk...
Balsavimas
  • Pritariu, jeigu temperatūra pasiekia 30 laipsnių.
  • Pritariu, jeigu temperatūra pasiekia 35 laipsnius.
  • Nepritariu, nes galima ir pakentėti.
  • Man tas pats: aš nei mokausi, nei dirbu.
Šiandienos Orai
REKLAMA

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas