Dvaro pievoje

Burbiškio dvare pristatyta senoji dvarų virtuvė

Siekiant puoselėti senąsias ir kurti naujas dvarų kultūros tradicijas, rugpjūčio mėnesį Burbiškio dvaro parko teritorijoje organizuojamas renginių ciklas „Šeštadieniniai rugpjūčio pietūs“. Tris rugpjūčio šeštadienius bus pristatomos vis skirtingos veiklos: dvarų gastronomija, pagrindinės etiketo taisyklės ir estetiški laisvalaikio leidimo būdai.

Rugpjūčio 3 dieną Burbiškio dvare vyko Alfo Ivanausko, „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjo ir idėjinio lyderio, televizijos ir radijo laidų vedėjo, mitus griaunanti edukacinė paskaita apie dvarų gastronomiją. Tai pirmasis renginių ciklo renginys, kuriame šmaikščiai ir išradingai buvo pristatyta senoji dvarų virtuvė, perpinta A. Ivanausko įžvalgų.

Bėgant laikui keitėsi žmonių skoniai, tobulėjo ingredientai, tad buvo įdomu įvertinti, ar iš tiesų dvaruose gaminti valgiai buvo jau tokie skanūs. Pasakojimą pagyvino suruošta degustacija, visus susirinkusiuosius įtraukusi patikrinti savo skonių receptorius. Buvo patiektos skirtingų rūšių užtepėlės, kurių sudėtį reikėjo atspėti.

Po dvarų gastronomijos pristatymo, virtusio diskusija ir jaukiu pasikalbėjimu, muziejaus darbuotojai kvietė paskanauti popietinės dvaro arbatos su žagarėliais bei pasivaišinti šimtamečių obelų vaisiais.

Dvaro pievoje, tvenkinių ir tiltelių apsuptyje, grojant kompozitoriaus Johano Štrauso muzikai, lankytojai galėjo pajusti XX amžiaus pradžios atmosferą, prisėsti prie stalelio, paserviruoto popiečio arbatai. Norintieji galėjo pasipuošti skrybėlaitėmis ir kitais to laikmečio aksesuarais.

Popietės dalyviai išsinešė geras emocijas ir žadėjo apsilankyti kituose Burbiškio dvaro renginiuose.

Daugiau: Voke 3

Justina Pranienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE