SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2019-08-19, Pirmadienis, 12:39:45 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Kultūra Burbiškio dvare pristatyta senoji dvarų virtuvė

Burbiškio dvare pristatyta senoji dvarų virtuvė

  • Burbiškio dvare pristatyta senoji dvarų virtuvė

    Renginio dalyviams buvo patiektos skirtingų rūšių užtepėlės, kurių sudėtį reikėjo atspėti.

  • Renginio dalyviams buvo patiektos skirtingų rūšių užtepėlės, kurių sudėtį reikėjo atspėti.

    Dvaro pievoje, tvenkinių ir tiltelių apsuptyje, grojant kompozitoriaus Johano Štrauso muzikai, lankytojai galėjo pajusti XX amžiaus pradžios atmosferą.

  • Renginio dalyviams buvo patiektos skirtingų rūšių užtepėlės, kurių sudėtį reikėjo atspėti.

    Mitus griaunančią edukacinę paskaitą apie dvarų gastronomiją vedė „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjas ir idėjinis lyderis, televizijos ir radijo laidų vedėjas Alfas Ivanauskas.

Siekiant puoselėti senąsias ir kurti naujas dvarų kultūros tradicijas, rugpjūčio mėnesį Burbiškio dvaro parko teritorijoje organizuojamas renginių ciklas „Šeštadieniniai rugpjūčio pietūs“. Tris rugpjūčio šeštadienius bus pristatomos vis skirtingos veiklos: dvarų gastronomija, pagrindinės etiketo taisyklės ir estetiški laisvalaikio leidimo būdai.

Rugpjūčio 3 dieną Burbiškio dvare vyko Alfo Ivanausko, „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjo ir idėjinio lyderio, televizijos ir radijo laidų vedėjo, mitus griaunanti edukacinė paskaita apie dvarų gastronomiją. Tai pirmasis renginių ciklo renginys, kuriame šmaikščiai ir išradingai buvo pristatyta senoji dvarų virtuvė, perpinta A. Ivanausko įžvalgų.

Bėgant laikui keitėsi žmonių skoniai, tobulėjo ingredientai, tad buvo įdomu įvertinti, ar iš tiesų dvaruose gaminti valgiai buvo jau tokie skanūs. Pasakojimą pagyvino suruošta degustacija, visus susirinkusiuosius įtraukusi patikrinti savo skonių receptorius. Buvo patiektos skirtingų rūšių užtepėlės, kurių sudėtį reikėjo atspėti.

Po dvarų gastronomijos pristatymo, virtusio diskusija ir jaukiu pasikalbėjimu, muziejaus darbuotojai kvietė paskanauti popietinės dvaro arbatos su žagarėliais bei pasivaišinti šimtamečių obelų vaisiais.

Dvaro pievoje, tvenkinių ir tiltelių apsuptyje, grojant kompozitoriaus Johano Štrauso muzikai, lankytojai galėjo pajusti XX amžiaus pradžios atmosferą, prisėsti prie stalelio, paserviruoto popiečio arbatai. Norintieji galėjo pasipuošti skrybėlaitėmis ir kitais to laikmečio aksesuarais.

Popietės dalyviai išsinešė geras emocijas ir žadėjo apsilankyti kituose Burbiškio dvaro renginiuose.

Justina Pranienė

Dvaro pievoje, tvenkinių ir tiltelių apsuptyje, grojant kompozitoriaus Johano Štrauso muzikai, lankytojai galėjo pajusti XX amžiaus pradžios atmosferą.
Mitus griaunančią edukacinę paskaitą apie dvarų gastronomiją vedė „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjas ir idėjinis lyderis, televizijos ir radijo laidų vedėjas Alfas Ivanauskas.
Komentarus prašome rašyti etiškai, už jų turinį portalo administratorius neatsako.

Susijusios naujienos

Tokiu pavadinimu tradicinė skaitymo akcija šiemet rajone vyko gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo,...
Šiaulių kultūros centre „Laiptų galerija“ atidaryta radviliškiečio karikatūristo Antano S...
Radviliškio viešojoje bibliotekoje lankėsi žurnalistas, laidų vedėjas, o dabar jau ir rašytoj...
Radviliškiečius į Kultūros rūmus pakvietė Rimanto Petriko paroda „Gamtos kerai“. Rimantas ...
Balsavimas
  • Pritariu, jeigu temperatūra pasiekia 30 laipsnių.
  • Pritariu, jeigu temperatūra pasiekia 35 laipsnius.
  • Nepritariu, nes galima ir pakentėti.
  • Man tas pats: aš nei mokausi, nei dirbu.
Šiandienos Orai
REKLAMA

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas