NULL

2014 metais nuveikti darbai pristatyti Radviliškio miesto, Grinkiškio ir Tyrulių seniūnijos gyventojams

Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys, mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė, jos pavaduotoja Eglė Ivanauskytė susitiko su Pašušvio, Grinkiškio, Radviliškio miesto, Tyrulių ir Polekėlės gyventojais, pristatė 2014 metais Savivaldybės nuveiktus darbus, atsakė į žmonėms rūpimus klausimus.

„Svarbiausia, kad įvertinę rezutatus matome, kad pavyko konstruktyviai dirbti, įgyvendinti nemažai projektų: gražėjo miesteliai, buvo tvarkomasi vandentvarkos, šilumos tiekimo srityse, į priekį pajudėjo daugiabučių namų renovacijos procesai, socialinių pašalpų srityje sutaupytos lėšos skirtos rajono gyventojų reikmėms davė gerų rezultatų, gerėjo paslaugų medicinos įstaigose kokybė, jų daugėjo, buvo tvarkomos gatvės ir keliai. Pasiekta daug. Manau, tą pastebėjo ir gyventojai. 2015 metus pasitikome be pradelsto kreditorinio įsiskolinimo. Džiugino švietimo įstaigų įvertinimai: net trys rajono vidurinės mokyklos tapo gimnazijomis. Visose srityse eita į priekį“, – sakė meras D. Brazys. „Vienas iš pagrindinių mūsų prioritetų – žmonių saugumas, todėl tikrai nemažai lėšų skirta priešgaisrinei, greitajai medicinos pagalbai. Bendradarbiavimas su policija greičiausiai yra pats intensyviausias Lietuvoje, parama, skiriama šiai gyventojų saugumą ir viešąją tvarką užtikrinančiai institucijai, yra tikrai didelė. 2011–2014 metais policijai skirta 626 tūkst. litų, už juos policija įsigijo naujų automobilių, lėšos skirtos ir kitoms su gyventojų saugumo užtikrinimu skirtoms reikmėms“, – kalbėjo jis.

Jam pritarė ir mero pavaduotojas Kazimieras Augulis: „Tikrai taip, padaryta nemažai, bet laukia nauji darbai, kurių nepasisekė įgyvendinti 2014 metais: baseino Radviliškio mieste statyba, Laisvės alėjos Radviliškio mieste važiuojamosios dalies suvarkymas. Dar vienas didelis darbas – Šeduvos gimnazijos stadiono rekonstrukcija.“ Jis sakė, kad Radviliškio miestui dėmesio buvo mažiau nei kaimiškosioms vietovėms. Žinoma, tam turėjo įtakos ir ES parama, skiriama kaimiškųjų vietovių gyventojų gyvenimo kokybės gerinimui.

Pašušvyje kalbėta apie pramogų ir šokių salės apšiltinimą, Grinkiškyje keltas klausimas apie per mažą investicijų kiekį, skiriamą seniūnijai. Nemažai disusijų sukėlė Grinkiškio gimnazijos stogo remonto klausimas. Meras D. Brazys pakomentavo, kad ir mokyklos stogo remonto klausimas, ir vandentiekio, ir nuotekų, ir kanalizacijos klausimai bus sprendžiami artimiausioje ateityje. Grinkiškio seniūnijos gyventojus domino ir kelių per Geručių, Pyplių kaimus asfaltavimo klausimas. Seniūnijos gyventojams taip pat reikalingas asfaltuotas kelias, jungiantis Skėmius ir Grinkiškį. Tuomet pagerėtų sąlygos keliaujantiems iš Panevėžio į Raseinius. Yra bėdų ir melioracijos srityje Pašušvyje, Minaičiuose, Vaitiekūnuose, Grinkiškyje. Gyventojai prašė ir pavilijonų autobusų stotelėse, ir poilsio zonos prie Šušvės. Grinkiškio miestelyje esantis dvaras taip pat prašosi rekonstrukcijos. Kai kuriuos šiuos klausimus gali padėti spręsti bendruomenės, kai kuriuos – regiono kelius valdantys „Šiaulių regiono keliai“, kai kuriuos – savivaldybės administracija ir seniūnija.

Radviliškio miesto gyventojai domėjosi, kada bus sutvarkyta likusi Ąžuolų gatvės dalis, Mažvydo gatvės dalis, einanti per sodus „Bitutė“ ir „Vyturėlis“, kokios vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros galimybės minėtuose soduose.

„Ąžuolų gatvės dalies remonto techninis projektas bus rengiamas 2015 metais, Mažvydo gatvės duobes sutvarkysime šių metų pavasarį, tai vienas iš pirmųjų šių metų gatvių tvarkymo darbų“, – atsakė į klausimus Radviliškio miesto seniūnas Leonas Grigaliūnas. „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra į sodus „Bitutė“ ir „Vyturėlis“ artimiausiu metu nenumatyta“, – sakė UAB „Radviliškio vanduo“ vyriausiasis inžinierius Kęstutis Pranckevičius. Jis pakomentavo, kad šie projektai reikalauja didelių finansinių išteklių, nemažo procento tiek gyventojų, tiek savivaldybės prisidėjimo, tad artimiausiu metu tokios galimybės nėra.

Radviliškiečiai domėjosi apie pastatus vaiduoklius, kurie tikrai nėra Radviliškio mietso pasididžiavimas: buvęs „Ramybės“ viešbutis prie geležinkelio stoties ir šalia jo, kitoje gatvės pusėje stovintis pastatas. Meras D. Brazys pasiūlė Radviliškio miesto seniūnui dažniau įspėti, o vėliau – ir bausti piniginėmis baudomis tokių neprižiūrimų, apleistų pastatų savininkus.

Polekėlėje kalbėta dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų, dėl Mokyklos gatvės šaligatvio sutvarkymo, dėl buvusių Polekėkės kultūros namų griuvėsių sutvarkymo.

Radviliškio rajono savivaldybės 2014 metų veiklos ataskaitos pristatymų dalyviams pademonstruotas naujas Radviliškio rajono savivaldybės veiklą pristatantis filmas, įteikti leidiniai, kuriuose išsamiai aptarta 2014 metų Savivaldybės mero ir Savivaldybės administracijos veikla įvairiose srityse.

Seniūnijų 2014 metų demografinius rodiklius, per metus atliktus darbus, įgyvendintus projektus su bendruomenėmis aptarė Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė, Tyrulių seniūnas Rimantas Liukumas, Radviliškio miesto seniūnas Leonas Grigaliūnas. Apie vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrą Radviliškio rajone susitikimuose su gyventojais kalbėjo UAB „Radviliškio vanduo“ direktorius Juozas Jučas, vyriausiasis inžinierius Bronislovas Kęstutis Pranckevičius. Radviliškio rajono policijos komisariato 2014 metų veiklos rezultatus susirinkusiesiems pristatė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Baltakis ir Viešosios policijos skyriaus viršininkas Mindaugas Beržanskis. Susitikimuose dalyvavo ir Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariai.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Stelažai

Ataskaitos pristatymas Grinkiškio seniūnijoje.

 

Ataskaitos pristatymas Tyrulių seniūnijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE